Frivillige samlede hele 95 kilo affald på Kegnæs

13. december 2021 Sydals

Søndag blev vandkanten omkring Kegnæs befriet for hele 95 kilo affald og ifølge Jan Prokopek Jensen fra Folkebevægelsen mod affald i naturen, så er det ret meget.

“På turen stødte vi også på en udbrændt sofa, men den var for stor at slæbe med til samlingstedet”, siger Jan Prokopek Jensen til SønderborgNYT.

Dengang Folkebevægelsen mod affald i Naturen opstod, fortalte initiativtageren, Svend Erik Petersen, at det ikke var meningen, at medlemmerne skulle samle affald.

“Vi skulle reagere, når vi så folk smide deres affald i naturen eller på andre steder, hvor det ikke hører hjemme”, sagde Svend Erik Petersen for år tilbage. Men det tyder på, at ord ikke rækker og siden er det blevet til mange ture, hvor der bliver ryddet op efter andre.

“Søndag var vi 19 mand afsted og det gav otte grupper på to og en enkelt med tre mand. Op til hver tur gør vi, hvad vi kan for at sætte folk sammen, så de lærer nye at kende, så der er altså også noget socialt i det”, siger Jan Prokopek og fortæller, at søndag havde folkebevægelsen fået lov til at låne spejderhytten på Kegnæs.

“Så vi kunne sidde indenfor og spise pølser, da vi var færdige med vores ruter”.

Næste samle-tur bliver 23. januar, hvor Broagerland får besøg af Folkebevægelsen mod affald i naturen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. januar 2022 Erhverv, Sønderborg

Universe: Sky Trail er blevet en etage højere

20. januar 2022 Erhverv

Gæster, der besøger Universe Science Park efter den 9. april, kan opleve, at den ellers i forvejen høje klatrebane Sky Trail er blevet en hel etage højere. En af parkens store investeringer til sæson 2022 er at udvide kapaciteten og hele oplevelsen omkring den populære klatrebane Sky Trail, så endnu flere gæster kan udfordre dem […]

Læs mere...