Frivilligheden er det bærende i Danfoss Orkestret

11. december 2013 Frivillige

Når Danfoss Orkestret giver koncerter, som forleden, hvor de fik flere end 600 mennesker til at klappe den ene gang efter den anden, så er det med John Frederiksen i spidsen og han nyder at stå foran alle musikerne.

John Frederiksen har altid ryggen mod publikum.

John Frederiksen har altid ryggen mod publikum.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er skide skægt at stå i spidsen for sådan et dejligt orkester – og tænk på de alle sammen er frivillige. Der er ikke én eneste af dem, der spiller for penge, siger John Frederiksen.

Både som dirigent og via sit arbejde som chef for kulturlivet i Sønderborg, så kender han til vigtigheden af frivillighed på kryds og tværs af hele kommunen. Både indenfor sociale og kulturelle områder. Begge steder er der frivillige, som gør en stor forskel.

Danfoss Orkestrets musikere mødes tirsdag efter tirsdag i Musikskolen i Sønderborg, hvor de øver sig, så både de mange musikstykker og sammenspillet sidder præcis i skabet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Energien bobler

– Og når vi samles om tirsdag, så kommer de forskellige jo fra deres arbejde eller hjemme fra deres familier. Mange er lidt trætte, men efter en lille halv time, som bobler vi alle sammen af energi, siger John Frederiksen. Han fortæller, at selvom der brændes meget energi af på en øveaften, så er det tit og ofte musikken, der giver dem alle sammen det lille ekstra med videre gennem ugen, så der er mere overskud til andre opgaver.

Når der spilles, så skinner begejstringen for musikken klart igennem.

Når der spilles, så skinner begejstringen for musikken klart igennem.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Danfoss Orkestrets musikere er jo ikke professionelle, så musikken skal passes ind i en hverdag med masser af andre gøremål – og alligevel møder de op tirsdag efter tirsdag og det har jeg stor respekt for, siger John Frederiksen. I orkestret bliver hver enkelt musiker en del af helheden – og når de er samlet, så kan de blæse de herligste stykker og trække store bifald hjem.

– Og det er også svært ikke at beundre, at de billetindtægter, der kom fra Julekoncerten, blev givet til Sønderjyske Fightere, siger John Frederiksen. Det er ikke alene musikalsk, Danfoss Orkesteret spreder glæde.

Skrevet af: Ole [email protected]
10. december 2023 Kultur, Sønderborg

Masser af familier så deres børn optræde i Så’ det Jul i Alsion

10. december 2023 Kultur

Både lørdag og søndag eftermiddag havde alle børnene fra Sønderjysk Pigekor og Drengekor deres familier siddende på tilskuerpladserne i Alsions koncertsal, så de kunne opleve korets årlige julekoncert. Balletbørnene fra Sønderjysk Danseakademi havde, som pige- og drengekoret, også opbakning fra deres familier – og de kunne bare sætte sig og nyde korene, som fik opbakning […]

Læs mere...