Frivillighedens Hus vil bruge telefonvenner som værn mod ensomhed

8. december 2020 Sønderborg

Coronatid og manglende mobilitet gør det svært for mange at omsætte talemåden ‘vi tales ved’ til handling. Men så kan man i stedet for ‘ringes ved’ og den mulighed giver forskellige netværk og Frivillighedens Hus nu et kærligt skub bagi ved at tilbyde en samtaleven.

‘Vi ringes ved’ er et tilbud til borgere i foreløbig Sønderborg og Gråsten samt på Midt- og Sydals. Men målet er at finde samtalevenner, så alle i Sønderborg kan få tilbudt en samtale ven. Tilbuddet gælder alle borgere, som ønsker en social kontakt, men som af forskellige årsager ikke kan komme ud og møde andre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Omkring 7.500 borgere over 60 år bor alene i Sønderborg Kommune. Mange er med i foreninger, deltager i frivilligt arbejde eller har gode venner, de mødes med. Men mange – også yngre mennesker – føler sig ensomme. Alle dem vil vi gerne række en hånd med tilbuddet ‘Vi ringes ved’. Og heldigvis er der allerede mange, der har meldt sig som samtalevenner, så vi nu kan tilbyde ordningen i omkring halvdelen af kommunen”, siger Lone Juhl Petersen, fra Frivillighedens Hus i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når man tilmelder sig ordningen, skal man oplyse sit navn og telefonnummer, sin adresse, ønsker til hvor ofte og hvornår der ringes og lidt om sine interesser. De tilknyttede koordinatorer prøver at matche borger og samtaleven med hinanden. Både koordinatorerne og samtalevennerne har tavshedspligt. Hvis man fortryder sin deltagelse, hvilket kan ske til enhver tid, skal man bare give koordinatoren besked, og oplysningerne om én bliver slettet.

“Vi kender ikke konkret behovet, men hører og fornemmer, at det er til stede. Ensomhed er et fokusområde på det frivillige sociale og sundhedsfremmende område og også for Ældrerådet i denne periode. Og vi hylder princippet, at alle bør have en ven at tale med”, siger frivillighedskonsulent Johnny Gammelgaard Alfsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis du gerne vil have en ringeven, så skal du tilmelde dig hos Inga Skovlund på tlf. 40 57 89 87, hvis du bor i Sønderborg. Bor du i Gråsten, så er det Svend Schütt, der tager imod din tilmelding på 6171 4707 og bor du på Midtals, så skal du ringe til til Ulla Petersen på telefon 3133 0496.

Hvis du gerne vil tilbyde dig som samtaleven, kan du kontakte lederen af Frivillighedens Hus på 2790 6930.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
22. oktober 2021 Kultur, Augustenborg

Vind billetter til festlig aften med Tørfisk

22. oktober 2021 Kultur

Bandet Tørfisk fejrer jubilæum med en Jubilæums-Tour rundt i Danmark og 30. oktober rammer den Augustenborg. Og dermed har du chancen igen for at høre deres populære sange i Augustenborghallerne, hvor de spiller lørdag den 30. oktober kl. 20.00. Sangene er blevet til fra starten i 1981 og frem til i dag ”Sidst Tørfisk var […]

Læs mere...