FV19: Der er noget galt i Danmark – når fattige bliver fattigere

6. februar 2019 FV19

Onsdag lancerer Fagbevægelsens Hovedorganisation kampagnen ”Stop uligheden. Styrk velfærden”.

Det gør vi for at sætte gang i en debat om de politiske prioriteringer, som skaber større forskelle i vores samfund, skriver Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Vi er bekymrede over den stigende ulighed, fordi det kan true tilliden, trygheden og sammenhængskraften i vores land. Vi ved nemlig, at når afstanden imellem de rigeste og de fattigste bliver for stor, så svækker det fællesskabet og skaber utryghed. Derfor mener fagbevægelsen, vi bør investere i velfærd, uddannelse og tryghed for alle – i stedet for at sænke skatten mere til gavn for de rigeste.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi har analyseret den økonomiske ulighed i indkomster og formuer på landsplan og for hver kommune ved hjælp af seks indikatorer.

Udviklingen i langt de fleste kommuner præges af den samme tendens, som også gør sig gældende på nationalt plan: Afstanden mellem rig og fattig er stor, og den er vokset over de senere år. Det skyldes bla skattestop, skattereformer og nedsættelser af sociale ydelser.

Udviklingen er med andre ord primært drevet af beslutninger truffet i Folketinget, ikke lokalt. De lokale tal anvendes til at illustrere, at den politik, der føres nationalt, har konsekvenser lokalt.

Artiklen fortsætter under annoncen

I dag, onsdag, offentliggør vi analyse og tal på stopuligheden.dk

Sønderborgs fattige blev fattigere

Der står i analysen, at gennem de seneste 10 år har den rigeste tiendedel i Sønderborg Kommune fået 11.3 procent flere penge mellem hænderne – mens den fattigste tiendedel i kommunen er blevet 4.3 procent fattigere.

SF reagerer på tallene

De her tal viser, at nogle få i vores samfund sætter sig på formuerne. Det skaber store forskelle i vores samfund, når afstanden mellem rig og fattig bliver for stor, og det truer både trygheden og sammenhængskraften, mener Karina Lorentzen, folketingskandidat for SF.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I stedet for evindelige skattelettelser til dem, der tjener mest, bør vi investere i trygheden i uddannelser for alle og ordentlig hjemmepleje og sygehuse for det brede flertal, som ikke bare kan gå ud og købe sig til ekstra ydelser”.

SF vil lægge skat på formuerne

Op til partiets 60 års fødselsdag lancerede SF et skatteudspil, hvor et af forslagene var at indføre en formueskat. Det vil SF blandt andet for at begrænse uligheden, hvor penge ofte går i arv og hvor ”penge tjener penge”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge partiet skal de penge blandt andet investeres i velfærd, eksempelvis flere pædagoger og sygeplejersker.

 

– En genindførsel af formueskatten vil lægge en dæmper på forskellene og uligheden, og samtidig vil vi sikre penge til velfærden. Det er er en vigtig prioritet for SF sammen med en skat på aktieindkomster, så de højeste indkomster ikke bare kan reducere deres bidrag til samfundet ved at tjene penge på andet end arbejdsindkomster, forklarer Karina Lorentzen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. marts 2023 Kultur, Augustenborg

Få en festlig aften sammen med andre – oplev X Factor-finalen med Theodor på storskærm

26. marts 2023 Kultur

Augustenborgs egen stjerne, Theodor, er gået videre til finalen i X Factor 2023 og derfor inviterer kulturholdet i Midtals Idrætsforening til gratis storskærmsarrangement på fredag den 31. marts kl. 20 i Kultursalen i Augustenborghallerne, hvor dørene åbnes klokken 19:30. “Der er en grænse for, hvor mange, brandmyndighederne tillader, vi er i Kultursalen, så selvom det […]

Læs mere...