Fynsk erhvervsliv ind i kampen mod vindmøller i Lillebælt

29. november 2018 Politik

Sønderborgs idé med at bygge en vindmøllepark i Lillebælt vækker vrede på Fyn, hvor Red Lillebælt Erhverv, der er en nystartet forening, bakker op om foreningen Red Lillebælt.

De to foreninger er fælles om at mene, det er fuldstændig tåbeligt at lægge en stor vindmøllepark i noget så skrøbeligt som Lillebælt. Ganske enkelt.

Det er meldingen fra Mikael Grønlykke, direktør i Summerbird Organic og en af initiativtagerne til ‘Red Lillebælt Erhverv.’

En støtteforening, der sammen med foreningen Red Lillebælt vil vise deres modstand mod den kystnære vindmøllepark, ‘Lillebælt Syd’, som Sønderborg Kommune gerne vil bygge fire kilometer fra kysten ved Helnæs i det sydlige Lillebælt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden august har Red Lillebælt Erhverv samlet knap 200 virksomheder på Fyn, der alle mener, at vindmølleparken vil få store konsekvenser for virksomhedernes mulighed for at tiltrække arbejdskraft.

“Vi repræsenterer erhvervets stemme i Assens. Dette vindmølleprojekt er ikke fedt for vores kommune, og de tilflyttere vi har brug for” siger Mikael Grønlykke til DR Fyn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge Red Lillebælt Erhverv kommer der flere medlemmer til dag for dag.

Det er ikke lykkedes at få internationale kæder med som eksempelvis Lidl, fordi de er organiseret anderledes. Men Mikael Grønlykke er positiv over den store tilslutning.

“Der er naturligt nok kæmpe opbakning til at få stoppet det her vindmølleprojekt på den placering”, siger han.

Red Lillebælt Erhverv ønsker i stedet, at Sønderborg Kommune anlægger vindmølleparken i Nordsøen som en del af regeringens seneste energiaftale.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan læse mere Her på DR Fyn.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. oktober 2021 Erhverv, Sønderborg

Vandet sejlede ned i apoteket i Borgen

16. oktober 2021 Erhverv

Lørdag middag gik der hul på et rør med vand i apoteket i Borgen og derfor sejlede vandet ned ad en væg og ud over gulvet. “Vi skyndte os at træde væk – og apoteket fortsatte deres kundebetjening fra den ene af kasserne”, siger en kunde til SønderborgNYT. Der blev også ringet efter hjælp, så […]

Læs mere...