Fyrværkeri-sæsonen er fra 27. december til 2. januar

27. november 2014 Uncategorized

Nu kan du ikke længere fyre en raket eller et batteri af, når tømmermændene har lagt sig og kalenderen siger  2. januar 2015.

Perioden, hvor det er lovligt at fyre fyrværkeri af ,er nemlig blevet forkortet. Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi.

Foto: Bo Bach Jensen

Foto: Bo Bach Jensen

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu må der kun sælges fyrværkeri i perioden fra 15. december til og med 31. december begge dage inklusive. Og der må kun futtes raketter af fra 27. december til og med 1. januar begge dage inklusive.

“Tidligere måtte man købe fyrværkeri fra 1. december til 31. december og bruge det frem til 5. januar. Men det er altså slut nu”, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Dermed nærmer de danske regler sig de tyske. I nabolandet i syd må man nemlig kun sælge fyrværkeri i detailhandlen de sidste 3 hverdage før nytår.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis du alligevel ikke kan dy dig for at lade nytåret fortsætte længere end til og med d. 1. januar elller starter skyderiet inden 27. december, så risikerer du at få en bøde på 2000 kr.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Politik, Sønderborg

Når det gælder penge til Arne-pension venter borgmesteren på KL

24. september 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har bemærket, at regeringen lægger op til, at det er ved at skrue på indsatsen på at hjælpe unge i arbejde, der skal findes penge til at finansere den kommunale del af Arne-pensionen. “Men først skal regeringen forhandle med KL og først derefter kan vi sige, hvor regeringen foreslår, vi skal finde […]

Læs mere...