Fyrværkeri-sæsonen er fra 27. december til 2. januar

27. november 2014 Uncategorized

Nu kan du ikke længere fyre en raket eller et batteri af, når tømmermændene har lagt sig og kalenderen siger  2. januar 2015.

Perioden, hvor det er lovligt at fyre fyrværkeri af ,er nemlig blevet forkortet. Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi.

Foto: Bo Bach Jensen

Foto: Bo Bach Jensen

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu må der kun sælges fyrværkeri i perioden fra 15. december til og med 31. december begge dage inklusive. Og der må kun futtes raketter af fra 27. december til og med 1. januar begge dage inklusive.

“Tidligere måtte man købe fyrværkeri fra 1. december til 31. december og bruge det frem til 5. januar. Men det er altså slut nu”, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Dermed nærmer de danske regler sig de tyske. I nabolandet i syd må man nemlig kun sælge fyrværkeri i detailhandlen de sidste 3 hverdage før nytår.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis du alligevel ikke kan dy dig for at lade nytåret fortsætte længere end til og med d. 1. januar elller starter skyderiet inden 27. december, så risikerer du at få en bøde på 2000 kr.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 Politik, Gråsten

Der kommer ikke boliger i stueetagen i Slotsgade 1 i Gråsten

7. december 2022 Politik

Politikerne var tirsdag eftermiddag samlet til møde i Teknik-, By- og Bolig-udvalget skulle blandt andet bestemme sig for, om de ville give et forbud imod, at stueetagen på Slotsgade 1 i Gråsten bliver ændret fra butik til boliger. Der er søgt om tilladelse til, at der laves lejligheder i hele bygningen. “I den sag var […]

Læs mere...