“Gå glip” og “Ståsteder” – foredrag med Svend Brinkmann​

8. marts 2018 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Psykologiprofessor Svend Brinkmann har haft enorm succes med sine bøger og artikler om at stå fast og gøre op med tidens udviklingstvang. Han har med stor opmærksomhed givet sit bud på de 10 værdier, som han mener, det er værd at stå fast på  – og sætter i sin nyeste bog “Gå glip” nu også fokus på begrænsningens kunst i en grænseløs tid. Igen har bogen skabt stor debat.

Og nu kan du møde den spændende forfatter i Alsion mandag d. 22. oktober 2018 kl. 19:00.

Billetter kan købes på www.tikko.dk

Artiklen fortsætter under annoncen

Svend Brinkmann udgav for et par år siden den underholdende, provokerende og succesfulde bog ”Stå fast”, som blev en bestseller ved at opfordre til modstand mod tidens omsiggribende udviklingstvang og positivitet.

Men bogen efterlod nogle grundlæggende og eksistentielle spørgsmål:

Hvad er værd at stå fast på i tilværelsen?

Hvad har et menneske pligt til at gøre?

Hvad er overhovedet et meningsfuldt liv?

Det forsøgte Svend Brinkmann i den efterfølgende ”Ståsteder” at præsentere nogle samfundskritiske svar på.

Artiklen fortsætter under annoncen

I sin nyeste bog “Gå glip” undersøger Svend Brinkmann nu begrænsningens kunst og værdien af at gå glip af noget i en kultur, der længe har dyrket tanken om ”så meget som muligt, så hurtigt som muligt”.

Vi fortæller os selv og hinanden, at vi skal nå at opleve så meget som muligt, før vi dør, men i vores grænseløse tid ser prisen ud til at være en udpining af både naturens ressourcer og de menneskelige, kriver arrangrerne i en pressemeddelelse.

Han argumenterer derfor for, at det er bydende nødvendigt for os som samfund, at vi lærer begrænsningens kunst – både  for at kunne håndtere samtidens og fremtidens kriser, men også fordi det i sig selv er værdifuldt for mennesker at lære en livskunst bygget på mådehold.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foredraget og aftenen med Svend Brinkmann tager udgangspunkt i både ”Ståsteder” og den helt nye bog “Gå glip”, og vi garanterer en både udfordrende, tankevækkende og underholdende aften med en af landets skarpeste tænkere.