Glimt af landsbylivet i gamle dage

13. oktober 2013 Frivillige

På Sønderborg Slot stod søndagen i lokalarkivernes tegn og de havde indtaget Riddersalen med massevis af billeder og andre ting, så de mange gæster kunne få et glimt af livet på Als i de gode gamle dage.

Dagen igennem blev der holdt mindre lysbilledforedrag om hver enkelt landsby og selvfølgelig også om Sønderborg By.

Fortiden blev grundigt vendt af de mange besøgende.

Fortiden blev grundigt vendt af de mange besøgende.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Under 1. Verdenskrig var mænd mellem 18 og 45 år sendt til fronten og det gjorde jo, der manglede mænd til at klare arbejdet på gårdene, siger Poul Krog fra Lokalhistorisk Arkiv i Augustenborg. Men det fandt den tyske hær råd for.

– I Sønderjylland blev der fordelt 8000 russiske krigsfanger, og de blev spredt ud over det hele, så de kunne arbejde på gårdene, siger Poul Krog. Om dagen skulle de arbejde og natten skulle de tilbringe i huse, hvor der var tremmer og låste døre.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Russerne kunne sagtens flygte om dagen, men kun få gjorde det. Måske hænger det sammen med, at de blev behandlet godt og fik ordentlig mad, siger Poul Krog. På Lokalhistorisk Arkiv i Augustenborg og på de andre arkiver, kan man gå opdagelse i fortiden og blive klogere på livet før, under og efter tiden, hvor Sønderjylland var tysk.

Det høje besøgstal på slottet viser tydeligt, at sønderborgenserne er interesserede i den lokale historie.

Se flere billeder: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.450824278371258.1073741921.271358109651210&type=1

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Symfoniorkestret spiller for Tour de France-tilskuere og for cykelryttere

28. juni 2022 Tour de France

På søndag, når Tour de France-rytterne suser væk fra Gråsten, så kommer de forbi vognmand Knud Erik Heissel og tæt ved ham står Sønderjyllands Symfoniorkester på deres store friluftscene, hvor de i løbet af eftermiddagen spiller hele tre gange. “Vi har sat et program sammen, så publikum kommer til at lytte til både dansk og […]

Læs mere...