Godt 70 af butikkerne i kommunen er ZERO-butik 2024

ZERO-butik 2024. Pressefoto
ZERO-butik 2024. Pressefoto
19. juni 2024 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Siden efteråret har 2260 m2 solceller på Shoppingcentret Borgens tag sørget for, at cirka 25 procent af strømforbruget i centret er grønt. Sammen med blandt andet LED-belysning og varmestyring har solcellerne været med til at sikre de 38 forretninger det grønne ZERObutikdiplom for 2024.

”I Borgen Shopping har vi lige fra de første tanker om byggeriet været optaget af at energioptimere. Dette er sket både i forbindelse med selve byggeriet og i en løbende proces siden. Vi deler fuldt ud ProjectZero tanken om at blive CO2-neutral i 2029 og arbejder frem imod dette mål, bl.a. ved det seneste store tiltag med etablering af solceller på vores tagflader”, siger centermanager Flemming Enghave i en pressemeddelelse

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgens butikker er ikke de eneste, der gør en indsats for klimaet og for, at Sønderborgområdet når sit mål om, at være CO2-neutral i 2029. Siden ProjectZero begyndte med at uddele diplomerne tilbage i 2008, er cirka 185 forskellige butikker i hele kommunen blevet udnævnt til ZeroButik. Flere end 70 har alene i år enten ansøgt eller genansøgt om titlen.

Som noget nyt skal butikkerne nemlig søge hvert år.

”Vi oplever, at der er mange butikker, der er blevet ZERObutik for nogle år siden, som faktisk har lavet en del grønne tiltage siden. Dermed kan de opnå flere point, end der står på det mærke, de allerede har siddende. Derfor opfordrer vi nu til at søge hvert år, og vi er rigtig glade for, at så mange butikker allerede har taget det til sig”, siger PreojectZeros kommunikationscehf, Malene Lemann.

Artiklen fortsætter under annoncen

Målet om at være CO2-neutral i 2029 omfatter al den energi, der bruges og produceres i kommunen. Derfor har den energi, hver eneste borger, butik og virksomhed bruger til eksempelvis varme, belysning og kørsel, betydning for at nå målet.

20. juli 2024 Kultur, Gråsten

Als Udlejning sørger for børn har det sjovt

20. juli 2024 Kultur

Als Udlejning er kommet med en række af deres rutschebaner, hoppeborge og andet, så de mindre børn også får en både god og sjov oplevelse, når de er med forældrene til Gråsten Ringridning. ”Mange af børnene fra cykelringridningen har været her og det har mange andre børn også – og det er dejligt at se, […]

Læs mere...