Gråsten: Kom og plant et gråsten-æbletræ på søndag

29. oktober 2014 Frivillige

Pressemeddelelse:

Da Gråsten Æblefestival sluttede i efterårsferien, havde borgere og feriegæster været med til at plante over 400 gråstenæbletræer i området.

Benny Engelbrecht fik plantet sit træ i efterårsferien.

Benny Engelbrecht fik plantet sit træ i efterårsferien.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er stadig træer tilbage at plante, og derfor holdes på søndag endnu en plantning.

Denne gang er det på Fjordkobbel i Alnor, en plads, hvor der tidligere har stået skurvogne. Når man har plantet 10 træer, får man ét gratis med hjem til haven.

Alle mødes kl. 10 på Fjordkobbel, og man må gerne medbringe en spade. Man skal tilmelde sig hos Kaj Nielsen på mail: k.nielsenbyg@mail.dk

Sidst på formiddagen kommer foreningen Kørestolsbrugere og Gangbesværede i Gråsten og Omegn med deres grill og serverer æblegrillpølser til plantefolket. Gråsten Æblefestival betaler og der er selvfølgelig også både vand og Gråsten-æblemost til alle.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvis politikere i området har lyst til at være med, er de selvfølgelig velkomne”, siger Kaj Nielsen med henvisning til, at hele byrådet onsdag i efterårsferien var inviteret med til plantning. Da havde de fået en invitation per mail en uge før.

Kaj Nielsen har nu også via Facebook sendt en personlig invitation til Venstres Ellen Thrane Nørby, som er valgt til Folketinget i Sønderborg-området.gråsten

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun har i pressen givet udtryk for, at hun gerne ville have deltaget i efterårsferien. Da var den nyudnævnte skatteminister, socialdemokraten Benny Engelbrecht, som bor i Adsbøl tæt på Gråsten, inviteret med til plantning, ligesom han optrådte på mobilscenen på Torvet med sin guitar.

Kaj Nielsen håber, at plantefolket vil være med til at hjælpe de spæde træer godt på vej.

“Vi skal passe på dem, især i de første tre år. Så der vil komme opfordringer til at være med til at gøde og beskære og når ukrudtet skal holdes væk fra stammerne”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 112, Sønderborg

Frivillige brandmænd blev kaldt til brand i Holm

10. august 2022 112

Onsdag eftermiddag blev der ringet 112 fra Ellehave i Holm, hvor der var ild i en halmpresser. “De frivillige brandmænd fra Nordborg og Svenstrup fik hurtigt slukket ilden og der skete kun mindre materielle skader”, siger indsatsleder Jesper Grau til SønderborgNYT. Han tilføjer, at Havnbjerg Frivillige Brandværn også blev tilkaldt, men de blev ikke sat […]

Læs mere...