Gråsten: Ned med politistationen – op med ældreboliger

19. november 2014 Uncategorized

Den tidligere politistation og retsbygning i Gråsten, som i flere år har stået tom, skal rives ned, skriver Sønderborg Kommune i et nyhedsbrev.

Det indstiller Teknik- og Miljøudvalget til Byrådet, selvom der også har været enkelte ønsker om at bevare bygningen, der er registreret som bevaringsværdig. I oplægget til det politiske udvalg anbefalede forvaltningen, at bygningen blev bevaret.gråsten4

Artiklen fortsætter under annoncen

Baggrunden for det politiske ønske om at rive bygningen ned er, at grunden ligger optimalt i forhold til at udvide plejehjemmet i Gråsten med ældreboliger og muligvis et sundhedshus – og den eksisterende bygning kan ikke bruges til formålet.

Staten har haft grunden og politi- og retsbygningerne til salg længe, men har ikke kunnet finde en køber. Sønderborg Kommune har tilkendegivet, at man gerne vil købe, men kun under forudsætning af, at der kan bygges nyt med optimale forhold for kommunens ældre, og derved styrke Gråstens status som centerby, oplyser Sønderborg Kommune.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. oktober 2023 Kultur, Sønderborg

Oplev nattestemning som i 1864 på Dybbøl Banke

4. oktober 2023 Kultur

Natten sænker sig over slagmarken, og alt er tyst som i graven. I skanser og løbegrave kryber de trætte soldater sammen, men officererne sørger for, at vagten ikke sover. For i ly af mørket kan fjenden snige sig frem. Krig føres i alle 24 timer i døgnet, men nattens strabadser kan være svære at sætte […]

Læs mere...