Grønt lys for byggeri ved Alssund

25. november 2020 Byrådsmøder

Byrådet har i dag, onsdag, godkendt lokalplanen, som giver en privat bygherre mulighed for at bygge 58 nye boliger på Byens Havn. Boligerne placeres i fire bygninger med 18 individuelle lejligheder – og et seniorfællesskab med 40 lejemål, omgivet af en park.

Projektet udgør den nordlige del af den oprindelige masterplan for Sønderborg Havn, udarbejdet af den canadiske stjernearkitekt Frank Gehry.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lokalplanområdet er på 12 000 kvadratmeter, og det ligger umiddelbart nord for kontorbygningen Videnshuset.

”Jeg glæder mig over, at der til stadighed er rift om nye og attraktive boliger i Sønderborg. Det er helt tydeligt, at mange gerne vil bo i Sønderborg, helst tæt på vandet, og så glæder jeg mig over, at der er private bygherrer, som gerne vil bygge og imødekomme efterspørgslen. Lejlighederne i Kongebrohuset er udsolgt, og vi hører, at der også er stor forhåndsinteresse for lejlighederne og seniorfællesskabet i det område, Byrådet nu har godkendt lokalplanen for”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Området ligner i dag det, som det er, nemlig en ryddet industrigrund med ler- og sandbunker. Når grunden bebygges med boliger, anlægges der park og p-pladser, ligesom promenaden ud mod Alssund forlænges hen forbi boligerne. Vejadgangen til boligerne bliver via samme vej, som fører ind til kontorbygningen Videnshuset.

Lokalplanforslaget har været i offentlig høring, og der er holdt et borgermøde, hvor bygherren og Sønderborg Kommune har præsenteret planerne for byggeriet af de nye boliger.

”Der er kommet seks høringssvar, primært fra beboere i området Joachimparken og Udsigten, som anker over den tilladte byggehøjde. Indsigelserne handler om mistet udsigt. Deres bekymringer er forståelige, men jeg må også sige, at man ikke altid kan få ret, selv om man klager. Alle har vidst, at byggeriet på Nordhavnen ville komme på et tidspunkt og derfor har Byrådet også holdt fast i masterplanen for Byens Havn, der giver plads til de nye boliger”, siger Erik Lauritzen.

Bag boligprojektet står pensionskassen PFA samt Bitten og Mads Clausens Fond.

Husene tegnes af norske Reiulf Ramstad Architects, mens Daugaard Pedersen, Kolding, er entreprenør.

 

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk