Guldbageren: Konkurrencer sikrer udvikling på flere fronter

29. september 2013 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Når Alex Gustavson stiller op i bagerkonkurrencer igen og igen, så er der flere grunde. For ham handler det ikke alene af den anerkendelse, der ligger i at være virkeligt dygtig. Vigtigst af alt er, at det er med til at holde forretningens faglige fane højt.

– Jeg synes, det er spændende at komme med nyt brød, variere det kendte, så kunderne kan få nye oplevelser, når de handler i min butik, siger Alex Gustavson til Sønderborg Nyt. Gennem flere år har han deltaget i DM og vejen til finalen starter med, at man sender brød til et udvalg, der så indstiller finalisterne.

Artiklen fortsætter under annoncen

En stolt Alex Gustavsson med sine to Guld-brød.

En stolt Alex Gustavsson med sine to Guld-brød.

I 2009 vandt han bronze i frokoststykker og guld i specialbrød. To år senere blev det til guld i både specialbrød og frokoststykker. Og i år fik Alex Gustavson yderligere to guldmedaljer.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det var altså en fed fornemmelse at høre navnet Sønderborg brage ud af højttalerne på Rådhuspladsen i København hele to gange, siger Alex Gustavson og smiler lidt.

– Så kan københavnerne jo snakke nok så meget udkant.

Frokoststykker

– Mit brød kan bruges i stedet for flutes og egner sig fantastisk til grillmad. Det har en kraftig smag og er med Jalapeños og soltørrede tomater, siger guldbageren. Han fortæller , der er vigtigt, at det brød, der tages med i konkurrencen også kan laves i hverdagen og lægges på hylderne i butikken. Og det kan hans frokoststykke.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved siden af det kan han lægge sit specialbrød, som er et rugbrød med solsikkekerner, forårsløg og kartoffel.

– Begge brød er nogle, jeg har brugt nattetimer på at udvikle og det har været en lang proces, hvor jeg har vendt mange tanker og ideer med min “erfagruppe”. De kommer med konstruktiv kritik og er ikke bange for at sige øv.

Inspiration

– Jeg mener, det er inspirerende for vores elever og også for vores bagere og ekspedienter, at vi vinder medaljer for det, som vi laver. Først af alt siger det jo, at det vi har på hylderne er kvalitet og så kan det jo tænkes, at alle ansatte kommer med ideer til, hvordan vi kan finde nye slags brød, så vores sortiment også udvikles, siger Alex Gustavson.

Artiklen fortsætter under annoncen

I 2009 var en af bagersvendene med til at hente guldet hjem – og det er ikke utænkeligt, at det bliver sådan igen, når Guldbageren fra Møllegade i Sønderborg springer med i endnu en benhård konkurrence.