Henrik Hansen synes det er helt fantastisk at ro

29. juli 2022 Sport
Henrik Hansen er klar til at skubbe båden fri. Foto: Ole Kæhler
Henrik Hansen er klar til at skubbe båden fri. Foto: Ole Kæhler

Gennem hele vinteren har Henrik Hansen fra Kirke Hørup været flittig til ergometerroning i Sønderborg Roklub og derfor var han i ganske god form, da det i foråret blev tid til at sætte robåde i vandet.

“Jeg er ny i Sønderborg Roklub, hvor jeg tidligere har været med i den årlige Firmakaproning og sidst på året – sidste år – fik jeg tilbudt at træne med i romaskinerne, ergometerroning, og det går ud på at give den fuld gas og komme i form”, siger Henrik Hansen til SønderborgNYT. Efter vintersæsonen skulle han tage stilling til, om han ville være en del af klubben.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og det ville jeg gerne, fordi der er et fællesskab. Vi gør tingene sammen og vi laver sjov med hinanden. Jeg ville aldrig træne i en romaskine i et fitnesscenter, fordi der er ikke fællesskab”, siger han.

Hanne Nørgaard, som også er medlem i Sønderborg Roklub, fortæller, at træningen i romaskinerne kombineres med nogle øvelser, så deltagerne får styrket hele kroppen. Hun har været med i roklubben gennem fire år – efter en pause på fjorten år.

Henrik Hansen og Hanna Nørgaard nøjes ikke med at ro i maskinerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Nu er jeg med på vandet og det er bare dejligt”, siger han og gør de andre opmærksom på, der er et marsvin i vandet lige ud for klubben.

Torsdag aften går turen for de to både til lufthavnen og tilbage igen.

“Nogle af os kan godt li’ at ro lange ture og det skønneste er at sætte robåden i vandet og sejle afsted tidligt om morgenen, når der ikke er en vind, som rører sig”, siger Henrik Hansen. Han fortæller, at der er mange gode naturoplevelser, når man er på vandet.

Hanne Nørgaard forklarer, at roerne i de forskellige både aftaler, hvor langt de vil sejle og også hvorhen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når man melder sig ind i Sønderborg Roklub, så opdager man, at sikkerheden vægtes meget højt.

“Vi skal ro rigtigt mange timer sammen med en instruktør, inden vi er ‘roet fri’ og så er der også en række instruktioner, som man skal igennem, inden man kan få lov til at være styrmand- og selvfølgelig har vi alle bestået en svømmeprøve”, siger Hanne Nørgaard.

Hun fortæller, at roning er for alle og for alle aldre.

“Vi har helt unge roere, vi har studenterroere og så har vi også en del seniorer. Det er sådan, at når man vil ro på vandet, så skal der sættes tid af til det”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Måske kan du få nogle venner, kolleger eller dine naboer med til at lave et ro-hold – så I kan være med i firmakaproningen og prøve, om roning er noget for Jer. I skal tilmelde Jer senest på onsdag på Firmakaproningen.dk

Du kan SE BILLEDER HER.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...