Hertughaven: Socialudvalgsformanden skal ud med spaden

28. januar 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Hertughaven, der tidligere var plejehjem, skal ombygges til boliger til borgere med sindslidelser. Første spadestik til ombygningen tages den 6. februar kl. 14 på pladsen ved forsamlingshuset i Augustenborg.

Det er formanden for socialudvalget, Niels Ole Bennedsen, der har fornøjelsen af at stikke spaden i jorden, som forhåbentlig er frostfri. Efter spadestikket bydes der på forfriskninger på Hertughaven og Psykiatri- og Misbrugschef Helle Schultz vil orientere om planerne for ombygningen af plejehjemmet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det bliver spændende at se, om der er frost, når første spadestik skal tages.

Det bliver spændende at se, om der er frost, når første spadestik skal tages.

Boligerne i Hertughaven bliver længerevarende pladser, midlertidige pladser samt akut- og vurderingspladser. Vurderingsboligerne er beregnet til yngre borgere med psykiske lidelser, nyvisiterede borgere og færdigbehandlede borgere fra behandlingspsykiatrien, der skal udsluses til egen bolig. Udover boliger bliver der også værested samt aktivitets- og udviklingscenter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Augustenborg har rummeligheden

– Vi synes det er en rigtig god idé, at placere boligerne i Augustenborg. Byen har i kraft af Augustenborg Sygehus en mangeårig tradition for at huse borgere med psykiske lidelser og lokalsamfundet har gennem årene opbygget en stor grad af rummelighed overfor disse medborgere. Stedet ligger også tæt på busstoppested, idrætshal og der er gode indkøbsmuligheder i nærliggende supermarkeder, siger Niels Ole Bennedsen, formand for socialudvalget.

Hertughaven vil blive ombygget i etaper. 1. etape vil stå klar til indflytning 1. maj 2014, hvor 19 beboere fra botilbuddene Jeppesdam og Kærlykke flytter ind. Planen er, at centeret vil stå helt færdigt den 1. november 2014.

20. april 2024 Erhverv, Nordborg

Ingen medalje til EUC Syds deltager ved DM i Skills

20. april 2024 Erhverv

Nu er Danmarks dygtigste bagere, tekniske isolatører, møbelpolstrere, anlægsstruktører og kosmetikere fundet. Unge fra 47 forskellige konkurrencefag har netop fået hængt en guldmedalje om halsen ved en storstilet afslutningsceremoni for DM i Skills 2024 – Danmarksmesterskabet for unge fra erhvervsuddannelserne, der i år blev holdt på Dyrskuepladsen i Roskilde. Fra EUC Syd i Sønderborg deltog […]

Læs mere...