Hjælp til med indsamling til sukkesyge

24. maj 2013 Uncategorized

Hver dag får mindst ét barn i Danmark konstateres diabetes. Det er en livsvarig sygdom, som påvirker barnet og dets familie meget. En lokal familie, som blev ramt, har sat sig for, at Sønderborg skal mønstre 150 indsamlere ved indsamlingen 9. juni i år og skabe landets bedste resultat. Du kan stadig nå at bakke op og melde dig som indsamler.

 

Hans Cronbach og hans kone, Marianne, Gråsten, har tvillingdrenge, hvoraf den ene, Esben, for halvandet år siden fik konstateret diabetes 1. Fra det ene øjeblik til det andet slog familiens hverdag en kolbøtte – en hverdag med mange blodsukkermålinger, tælling af kulhydrater, vejning af mad og andre forholdsregler skulle indarbejdes for at sikre Esben et godt liv uden de følgevirkninger, som mange diabetikere får, hvis de ikke omhyggeligt tager deres insulin.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

– Vi fik en bunke ny viden, og ikke mindst opdagede vi, at der er et stort behov for penge til forskning og til støtte til de ramte familier. Derfor valgte vi at gå ind i Diabetesforeningen, fortæller Hans Cronbach, som er blevet formand for Børnefamiliegruppen i Diabetesforeningen og altså nu har taget teten i forhold til at gøre Sønderborg til det sted i landet, hvor der indsamles flest penge, når Diabetesforeningen den 9. juni har landsindsamling til fordel for børn med diabetes.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Målet er at få 150 indsamlere i hele kommunen, og de ca. 50, som skal samle ind i Sønderborg, får fælles start kl. 9.00 i Føtex til morgenkaffe. Hans Cronbach fortæller om Diabetesforeningen og indsamlingen, og borgmester Aase Nyegaard holder ligeledes en tale.

 

– Det er en invitation, jeg er rigtig glad for. Jeg synes nemlig, det er et utroligt vigtigt arbejde, der foregår i Diabetesforeningen. Med rigtig oplysning og behandling, som vi alle kan yde vores bidrag til ved at støtte indsamlingen, kan vi hjælpe børnene og deres familier til et godt liv. Så der er al mulig grund til at ønske både indsamlere og forening al mulig held og lykke, siger Aase Nyegaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Føtex, Kvickly og en række SuperBrugser har sponseret morgenkaffe og brød samt en pose med frugt, vand og pastiller til hver indsamler.

 

Du kan stadig nå at melde dig som indsamler – gør det online på Diabetesforeningens hjemmeside www.diabetesforeningen.dk

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Sport, Sydals

Henrik Clausen blev konge

26. juni 2022 Sport

Der var Henrik Clausen fra Svenstrup, der blev konge ved Ulkebøl-Hørup Ringridning i dag, søndag. Kronprins blev Harry Clausen fra Guderup og prinsesse er Lisa Hansen fra Broager. Du kan SE BILLEDER HER.

Læs mere...