Hjemmeværnskompagniet fra Sønderborg var med på weekendens øvelse

1. oktober 2017 Sønderborg

Flere hundreder soldater fra Hærhjemmeværnet var på øvelse i weekenden – heriblandt Hjemmeværnskompagniet fra Sønderborg.

Kompagniet deltog i den årlige feltøvelse der blev gennemført over to dage, lørdag  – søndag, i Søgårdlejren. Under øvelsen blev den enkelte soldat øvet i rammerne af delinger og grupper.

I øvelsen, der var at betegne som særlig støtte til politiet, indgik Sønderborg kompagniet sammen med tre andre kompagnier fra Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland. Soldaterne fra Sønderborg, blev udover bevogtning, øvet i skarpskydning fra stående skydestilling, førstehjælp og fremrykning i skov.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formålet med øvelsenvar at øve soldaterne i en af Hjemmeværnets kerneopgaver – bevogtning.

Øvelsen gennemførtes i et terrorscenarie, hvor Forsvaret var i højt beredskab, hvor der havde været forlydender om et muligt terrorangreb mod danske militære mål.

Øvelsens forskellige discipliner varede helt frem til søndag middag, hvor feltøvelse 2017 blev afsluttet med appel, hvorefter de lidt over 200 soldater kunne drage hjem til deres civile tilværelse.

Oberstløjtnant C. Klaris foran de ca. 200 Hjemmeværnssoldater ved den afsluttende appel.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Prøv om du kan klar en vagt anno 1864 i skansen

4. februar 2023 Kultur

Prøv om du kan holde til en vinterdag i krigen 1864, hvor kulden bider, og dine fødder er våde. Dine fingre er iskolde, men geværet kan ikke lades med luffer på. Vandet i din feltflaske er frosset, og den sidste rest brændevin er drukket. Tilbage i mandskabsbarakken er der godt og varmt, men at forlade […]

Læs mere...