Hjemmeværnskompagniet fra Sønderborg var med på weekendens øvelse

1. oktober 2017 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

Flere hundreder soldater fra Hærhjemmeværnet var på øvelse i weekenden – heriblandt Hjemmeværnskompagniet fra Sønderborg.

Kompagniet deltog i den årlige feltøvelse der blev gennemført over to dage, lørdag  – søndag, i Søgårdlejren. Under øvelsen blev den enkelte soldat øvet i rammerne af delinger og grupper.

I øvelsen, der var at betegne som særlig støtte til politiet, indgik Sønderborg kompagniet sammen med tre andre kompagnier fra Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland. Soldaterne fra Sønderborg, blev udover bevogtning, øvet i skarpskydning fra stående skydestilling, førstehjælp og fremrykning i skov.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formålet med øvelsenvar at øve soldaterne i en af Hjemmeværnets kerneopgaver – bevogtning.

Øvelsen gennemførtes i et terrorscenarie, hvor Forsvaret var i højt beredskab, hvor der havde været forlydender om et muligt terrorangreb mod danske militære mål.

Øvelsens forskellige discipliner varede helt frem til søndag middag, hvor feltøvelse 2017 blev afsluttet med appel, hvorefter de lidt over 200 soldater kunne drage hjem til deres civile tilværelse.

Oberstløjtnant C. Klaris foran de ca. 200 Hjemmeværnssoldater ved den afsluttende appel.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

22. maj 2024 Politik, Sønderborg

Nu kan kommunen igen hjælpe projekter med mellemfinansiering

22. maj 2024 Politik

På Økonomiudvalgets møde i dag, onsdag, blev det blandt andet besluttet, at kommunen igen skal tilbyde mellemfinansiering til lokaleprojekter, der har fået tilsagn om støtte. ”Vi er i den situation, at det igen er muligt at hjælpe, så er der lokale projekter, som har fået tilsagn og støtte fra eksempelvis LAG, så skal de endelig […]

Læs mere...