Højløkke: Husfreden sikres gennem meditation

27. juni 2013 Uncategorized

Otte beboere med Downs Syndrom eller psykiatriske lidelser har mediteret i fem måneder på bostedet Højløkke i Rinkenæs. Og det har allerede givet resultater i form af færre konflikter og mere ro.

– Jeg kan hjælpe beboerne med bedre at kunne rumme de følelser og de frustrationer, som kan stresse, siger behandleren, John Ottesen, Sønderborg. Når man mediterer, bliver hjernen mere rummelig.

– Teknikken er så effektiv, at hvis man har vrede, utryghed eller bliver ked af det, så kan man bedre rumme de følelser. Og det vil sige, at de her impulshandlinger, hvor man lige pludselig farer ud af blækhuset, dem ophæver jeg. De får en bedre håndtering af reaktionerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

 Succes kan eksporteres

De otte beboere har i fem måneder mediteret. Tre-fire – og sommetider fem gange – om ugen. Med succes, oplyser tvsyd.

– Der er kommet meget mere ro på bostedet, siger John Ottesen. Der er kommet mindre stress, og beboerne er blevet mere fokuserede.

Beboerne og ledelsen på Højløkke er så glade for succesen, at man nu forsøger at eksportere den til andre botilbud i Danmark.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 112, Sønderborg

Frivillige brandmænd blev kaldt til brand i Holm

10. august 2022 112

Onsdag eftermiddag blev der ringet 112 fra Ellehave i Holm, hvor der var ild i en halmpresser. “De frivillige brandmænd fra Nordborg og Svenstrup fik hurtigt slukket ilden og der skete kun mindre materielle skader”, siger indsatsleder Jesper Grau til SønderborgNYT. Han tilføjer, at Havnbjerg Frivillige Brandværn også blev tilkaldt, men de blev ikke sat […]

Læs mere...