Højløkke: Husfreden sikres gennem meditation

27. juni 2013 Uncategorized

Otte beboere med Downs Syndrom eller psykiatriske lidelser har mediteret i fem måneder på bostedet Højløkke i Rinkenæs. Og det har allerede givet resultater i form af færre konflikter og mere ro.

– Jeg kan hjælpe beboerne med bedre at kunne rumme de følelser og de frustrationer, som kan stresse, siger behandleren, John Ottesen, Sønderborg. Når man mediterer, bliver hjernen mere rummelig.

– Teknikken er så effektiv, at hvis man har vrede, utryghed eller bliver ked af det, så kan man bedre rumme de følelser. Og det vil sige, at de her impulshandlinger, hvor man lige pludselig farer ud af blækhuset, dem ophæver jeg. De får en bedre håndtering af reaktionerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

 Succes kan eksporteres

De otte beboere har i fem måneder mediteret. Tre-fire – og sommetider fem gange – om ugen. Med succes, oplyser tvsyd.

– Der er kommet meget mere ro på bostedet, siger John Ottesen. Der er kommet mindre stress, og beboerne er blevet mere fokuserede.

Beboerne og ledelsen på Højløkke er så glade for succesen, at man nu forsøger at eksportere den til andre botilbud i Danmark.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 Samfund, Sønderborg

Borgmesteren takker alle der var med til bekæmpe branden på Omnicon

29. juli 2021 Samfund

Via Facebook giver borgmester Erik Lauritzen sin uforbeholdne tak til de brandfolk, der har brugt det seneste døgn på at bekæmpe branden på Omnicon. Borgmesteren skriver blandt andet: ”På egne og på fællesskabets vegne udtrykker jeg en kæmpestor tak til nogle mennesker, der løser en ufattelig vigtig samfundsopgave. Mens mange af os holder ferie og […]

Læs mere...