Husk tilladelserne inden der bygges op efter stormen

20. november 2013 Uncategorized

Hvis den nylige storm har medført omfattende stormskader på bygninger i landzone i et omfang, der kræver genopførelse eller gennemgribende renovering, vil dette kræve en landzonetilladelse. Der kan for eksempel være tale om lader, skure, udhuse og lignende.rådhus2

Artiklen fortsætter under annoncen

Der vil som hovedregel blive givet tilladelse til at genopføre bygninger, der er blevet beskadiget efter en storm. Den nye bygning skal som hovedregel opføres på eksisterende sokkel.

Ansøgning om genopførelse skal sendes til kommunen senest tre år efter stormen. Bebyggelsen skal oprindeligt have været lovligt opført, og inden stormen må bygningen ikke have været en værdiløs ruin.

Hvis den beskadigede bygning er omfattet af en anden lovgivning end planloven, skal ansøgningen også behandles af den pågældende myndighed. Det kan for eksempel være Naturstyrelsen eller Kulturstyrelsen. I sådanne tilfælde vil denne myndigheds lovgrundlag være gældende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Er du i tvivl, så send en mail til planafdeling@sonderborg.dk eller ring på tlf. 8872 5450.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. juni 2021 112, Sønderborg

Brand på forbrændingen

24. juni 2021 112

Torsdag formiddag rykkede Brand og Redning ud til en melding om en såkaldt industribrand på Vestermark i Sønderborg. “Det var på forbrændingen, hvor det viste sig, der var gået ild i noget affald udenfor den bygning, hvor det skulle ind og brændes af”, siger indsatsleder Bo Jacobsen fra Sønderborg Brand og Redning. Fordi meldingen løs […]

Læs mere...