Hvem er det der chikanerer biler og fly med laserlys?

30. marts 2021 112

Det sker efter flere episoder natten mellem lørdag og søndag, hvor der er sket chikane med grønt laserlys.

Flere biler er blevet belyst, ligesom et fly, der lagde an til landing i Sønderborg Lufthavn, også var tæt på at blive fanget af den stærkt blændende lysstråle, som i værste fald kan lamme pilotens syn.

Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Politiet modtog lørdag klokken 23.50 anmeldelse om, at flere biler var blevet belyst med grønt laserlys, når de kørte forbi parkeringspladsen ved havnekajen i Sønderborgs centrum.

Også en politibil blev belyst med laserlys.

Tre timer senere klokken 03.00 natten til søndag modtog politiet endnu en anmeldelse om, at en grøn laserstråle var tæt på at ramme et fly, der var ved at lægge an til landing i Sønderborg Lufthavn.

Ifølge pilotens oplysninger kom laserlyset fra bydelen Ulkebøl.

Brug af laserlys mod for eksempel biler og fly kan være særdeles farligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og sådanne hændelser, der forstyrrer sikkerheden, kan under skærpede omstændigheder straffes med fængsel i op til seks år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Økonomiudvalget skal høre om antallet af SOSU-afskedigelser

17. april 2021 Erhverv

I en analyse fra FOA sættes der fokus på kontrasten mellem antallet af afskedigelsessager og de rekrutteringsmæssige udfordringer i forhold til at rekruttere personale inden for social- og sundhedsfagene. Analysen peger også på, at sygdom er den klart mest hyppige årsag til afskedigelsessager – 6 ud af 10 af afskedigelsessagerne blandt FOA´s medlemmer skyldes sygdom. […]

Læs mere...