Hyggelige juletimer i Kvinde- og Krisecentret

12. december 2014 Frivillige

Fredag blev der drysset stjernestøv på alle de gæster, der kom indenfor i Sønderborg Kvinde- og Krisecenter. Og anledningen er, at det er ved at

Nogle af børnene hjalp Tryllenissen.

Nogle af børnene hjalp Tryllenissen.

Artiklen fortsætter under annoncen

være jul. Julen er også forklaringen på de mange tændte lys i hele huset – og måske blev der også tænkt i det med, at vi skal tænde lys for hinanden, at der skal være et lille lys i mørket, at skridtene til fremtiden er lettere, når de tages på et oplyst grundlag.

Centrets personale brugte masser af tid på at  snakke med tidligere brugere af huset.

Centrets personale brugte masser af tid på at snakke med tidligere brugere af huset.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvert år omkring jul inviterer Kvinde og Krisecentret samarbejdspartnere og alle de tidligere brugere til hyggedag på Agervang og det er altid et tilløbsstykke. Især for de kvinder, der har haft deres børn med, da de af tragiske grunde måtte søge beskyttelse. Da det kneb allermest stod centrets personale og frivillige klar, tændte lys i mørket.

Netop den fantastiske hjælp, som kvinderne fik, mens de enten kom til samtaler eller boede på stedet, gør, at de fortsætter med at besøge Ruth Malle, hendes kolleger og alle de frivillige. Tiden i Sønderborg Kvinde- og Krisecenter blev et vendepunkt, et lyspunkt. Og på en eller anden måde står stedet stadig som det fyrtårn, der hjalp dem på vej tilbage til det gode liv.

Artiklen fortsætter under annoncen

De mindre børn gav straks slip på deres mødre, når de trådte indenfor døren og styrede målrettet ind i rummet med alt legetøjet. Det virkede som om, at de endelig var kommet hjem igen. Trods de voldsomme ting, der ligger til grund for et ophold på centret, så husker børnene tiden som en herlig tid, hvor der var plads til masser af leg.

Masser af frivillige

Julehyggen er arrangeret af de frivillige og det skal nævnes, at de virkelig kunne kunsten at være gode værter. Gæsterne blev serviceret til den helt store guldmedalje. Og de kvinder, der cirkulerede omkring kaffebordene, sørgede for, der hele tiden var frisk, hjemmelavet lagkage og lune æbleskiver.IMG_6143

Artiklen fortsætter under annoncen

Køkkengruppen havde sikret sig arbejdsro ved at sætte en skammel op midt i køkkendørsåbningen, så gæsterne forstod, at køkkenskrivere var uønskede.

Heldigvis havde hver eneste gæst mange andre at snakke med og flere blev klogere på, hvordan det går med de mennesker, som de mødte på centret, da deres verden brændte sammen. Og selvfølgelig var det hyggeligt for både brugere, frivillige og ansatte at mødes. Se hinanden i øjnene og notere, at livet trods alt er værd at leve. Det blev til mange lyspunkter på en ellers dyster baggrund.

Artiklen fortsætter under annoncen

Viceborgmester kom med ønskegaven

Viceborgmester Aase Nyegaard kom med et gavekort fra kommunen.

Viceborgmester Aase Nyegaard giver Ruth Malle et gavekort fra kommunen. Det er til noget, som Kvinde- og Krisecenter virkeligt ønsker sig.

Viceborgmester Aase Nyegaard giver Ruth Malle et gavekort fra kommunen. Det er til noget, som Kvinde- og Krisecenter virkeligt ønsker sig.

“Jeg ved, der er noget bestemt I ønsker jer, så jeg kommer med et gavekort fra kommunen. Det er vigtigt lige at sige, at det er fra kommunen og ikke fra mig selv”, siger Aase Nyegaard, inden hun tager fat på bordets glæder.

billede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk