Indlæg: Leder efter skipper Erik Carlson og hans to gaster fra Juniorbåden

Juniorbåde. Foto: Juniorbådregistret
Juniorbåde. Foto: Juniorbådregistret
24. maj 2024 Debat Skrevet af: Redaktion

Sejler Kim Hegn Hansen, København, skriver:

Juniorbåden J-322 ‘OUI-OUI’, og dens daværende Sønderborg-ejer, der kun er set ved én lejlighed siden båden omkring 1970 blev solgt af Kongelig Dansk Yachtklub, der i 1965 havde fået båden – sammen med J-321 – bygget ved Benny Rasmussen på Sydhavnens Bådebyggeri i Horsens.

Båden deltog i 1989 ved Klassemesterskaberne for Juniorbåde i Norsminde i Århusbugten og skipper var ejeren Erik Carlson fra Sønderborg Sejl- og Motorbådsklub, men det vides ikke, hvem de to gaster var – formentlig Sønderborg-sejlere. Båd og ejer blev uden resultat efterlyst på klubbens facebookside.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi håber stadig, vi kan få forbindelse med Erik Carlson og de to gaster, og forhåbentlig kan vi også få opsnuset, hvor båden efterfølgende er kommet hen, så vi endelig får opsporet, hvor den er i dag.

KDY-15 m² Juniorbåden er den kølbådtype, som flest danske sejlere har lært at sejle i, og bådtypen fylder 100 år i 2028, hvor vi forsøger at samle de kendteste af bådene.

Jeg lærte selv at sejle i KDY-15 m² Juniorbåden, og blev i 1966 den lykkelige ejer af J-99, der oprindeligt var bygget til Sejlforeningen Vikingen i Nykøbing F. Den båd har en spændende historie og den er lokaliseret og den kommer forhåbentlig også med i 2028.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter jeg i 2012 opsporede J-99, der stod som vartegn for Danmarks Museum for Lystsejlads, som dengang lå i avlsbygningerne på Valdemars Slot på Tåsinge, startede jeg projektet, Juniorbådsregisteret, der i dag er på Facebooksiden Juniorbådregisteret. Det medvirker til at finde bådenes historie og til at redde bådene. Nogle entusiaster får deres store drøm opfyldt ved, at de får deres gamle båd tilbage igen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der har som nævnt været flere andre Juniorbåde i Sønderborg, og vi søger også efter dem og deres historie

20. juli 2024 Kultur, Gråsten

Als Udlejning sørger for børn har det sjovt

20. juli 2024 Kultur

Als Udlejning er kommet med en række af deres rutschebaner, hoppeborge og andet, så de mindre børn også får en både god og sjov oplevelse, når de er med forældrene til Gråsten Ringridning. ”Mange af børnene fra cykelringridningen har været her og det har mange andre børn også – og det er dejligt at se, […]

Læs mere...