Indsats til 12 millioner kroner skal hjælpe ledige i gang

15. maj 2020 Politik

På baggrund af ekstraordinært møde i Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget foreslår forvaltningen, at lønmodtagerorganisationerne, erhvervslivet, uddannelsesinstitutioner og Sønderborg Kommune går sammen om at lave en fire-partsplan for, hvordan vi bedst afbøder konsekvenser af coronakrisen.

Det er nu op til Økonomiudvalget, om kommunen skal yde en ekstraordinær indsats for de ledige – og det besluttes på et møde på onsdag.

Udvalget har derudover drøftet helt konkrete tiltag og mål, som skal sættes i gang hurtigst muligt. På baggrund heraf foreslås det, at sygedagpengemodtagere, ledige på dagpenge og kontanthjælp tilbydes en ekstraordinær indsats, hvor målene er, at flest mulige skal beholde jobbet, komme hurtigst muligt i job igen og at langt flere skal tage en uddannelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den ekstraordinære indsats – behold jobbet, flere i uddannelse og hurtigt i job igen – kræver en investering på i alt 12 millioner kroner over en to-årig periode.

Forvaltningen anbefaler at indsatsen finansieres med penge fra beskæftigelsestilskuddet.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. oktober 2021 KV21, Sønderborg, Debat

KV21 – Debat: Klimaomstilling skal tænkes ind i kommunalplanerne

21. oktober 2021 KV21

Spidskandidat Jesper Esbensen, Konservative, skriver:  Sønderborg Kommunes fremtidige CO2-neutrale energisystem og omstillingen til det kræver en strategisk og langsigtet planlægning. Langsigtet fordi vi gerne skal være i stand til at slide de eksisterende anlæg op og så være klar med de nye, så omkostningerne ved omstillingen bliver mindst mulige. Strategisk fordi der er nogle fysiske […]

Læs mere...