Investor vil udvikle Teglværksbyen

13. april 2018 Politik

Siden projektet for teglværksbyen blev søsat med en lokalplan i efteråret 2006, er der udstykket i alt 24 grunde, hvoraf de otte er bebygget – heraf tre med rækkehuse. Investoren, der nu er interesseret i at købe området og fortsætte udviklingen af det, ønsker lokalplanen for området ændret, så der kan bygges fritliggende huse på mindre grundstykker med tilhørende bådplads. Omkring grundene skal der være friarealer med fx vandhuller og stier.

”Vi er naturligvis meget interesseret i, at der igen sker noget i området nu, hvor finanskrisen har lettet sit greb, og hvor investoren øjner et marked for salg af enfamiliehuse med tilhørende bådpladser. Jeg vil tro, at de, der allerede bor i Teglværksbyen, også er interesseret i, at projektet efterhånden tiltrækker flere beboere og kan få et mere ’færdigt’ udtryk. Derfor hilser vi anmodningen om at ændre lokalplanen velkommen, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget, Aase Nyegaard, i en pressemeddelelse.

Da lokalplanen for området i sin tid blev udarbejdet i Broager Kommune, var ambitionerne store: 320 boliger i op til 4,5 etagers højde, kanaler og indhavn. I respekt for områdets stolte teglværkstradition skulle materialerne være tegl og andre naturmaterialer.

Men krisen stoppede brat projektets vej til succes.

”Vores vurdering er, ligesom investors, at området ikke kan udvikles inden for den gældende lokalplan. Derfor er vi i udvalget helt med på, at lokalplanen ændres og giver bedre betingelser for, at der igen kan komme gang i udviklingen i Teglværksbyen og Egernsund. Med beliggenheden tæt på Gråsten, grænsen og populære sejler-farvande i Flensborg Fjord og Østersøen skulle man synes, der er potentiale til en bebyggelse som den, der overvejes nu”, siger næstformand, Stefan Lydal.

Artiklen fortsætter under annoncen

Investoren giver i sin henvendelse udtryk for, at han ønsker at fastholde tegl som byggemateriale, men at andre materialer også bør overvejes for at gøre projektet attraktivt.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

Antallet af lokale Corona-smittede er 2500

23. januar 2022 COVID-19

Siden lørdag eftermiddag er antallet af Corona-smittede i Sønderborg Kommune steget med 144, så det samlede antal personer, der gennem den seneste uge er smittet med Corona – ifølge Statens Serum Institut – nu er oppe på 2500. På landsplan er der det seneste døgn konstateret 42.018 nye smittede. 813 er indlagt på sygehus – […]

Læs mere...