Jan Rasmussen er ny formand for Ringriderfesten i Sønderborg

12. juli 2021 Ringriderfesten
Jes Andersen og Jan Rasmussen. Foto: Claus Thorsted
Jes Andersen og Jan Rasmussen. Foto: Claus Thorsted

“Det bliver en livsstil”.

Sådan beskriver formanden for Ringriderfesten i Sønderborg, Jes Andersen, arbejdet med hvert år at tilrettelægge og gennemføre Nordens største Rytter- og folkefest – Ringriderfesten i Sønderborg. Det sker i tæt samarbejde med 80 komite-medlemmer og 50 medlemmer af seniorkomiteen.

I 39 år har Jes Andersen været en aktiv del af festen, hvis historie kan skrives tilbage til 1880. Det er en fest fyldt med traditioner. Jes Andersen har de seneste otte år været formand og inden da har han beklædt posten som ritmester i 15 år. Første gang han deltog i en ringridning, var han seks år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver Ringriderfesten i en pressemeddelelse.

Nu overdrager han formandskæden til 57-årige Jan Rasmussen, der har været aktiv i komitearbejdet siden 1998, hvor han som bankuddannet kom i kassekomiteen. Det var Jan Rasmussen, der fik ideen til, at Ringriderfesten skulle overtage rettighederne til salget af landets ældste by-vin ‘Sønderborg Vinen’. I 2016 blev han udpeget som næstformand og deltog som rytter i sin første ringridning.

I Jes Andersens formandsperiode har Ringriderfesten gennemgået en række fornyelser. Ved at ændre forholdene på Ringriderpladsen er det lykkedes at gøre selve ringriderdysten  mere publikumsvenlig med store publikumstribuner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jes Andersen tog også initiativ til de årlige Tattooshow ved Sønderborg Slot og begyndte på en teknologisk modernisering, så tilmelding til ringridning kan ske online. På sigt bliver det muligt, at alle kan følge de enkelte rytters præstationer i galgerne via apps.

“Det er vigtigt, at vi passer på traditionerne, men samtidig udvikler os i takt med samfundet”, siger Jan Rasmussen.

“Vi skal følge med tiden, men i 2022 ønsker jeg blot, vi kommer tilbage til 2019, der var det seneste rigtige ringriderår. Vi trænger alle til en rigtig ringriderfest”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Posten som næstformand efter Jan Rasmussen overtages af ritmester Hans Otto Ewers.

Sideløbende med arbejdet i Ringriderfesten har Jes Andersen drevet Inspiration og Sportmaster forretningerne i Sønderborg og spillede en aktiv rolle, da de frivillige kæder blev solgt. Herefter udviklede og opbyggede han Helsams landsdækkende butikskæde med 35 butikker.

Jan Rasmussen har en finansiel baggrund og har blandt været kundechef for Sydbank i både Luxembourg og Schweiz. I dag ejer og driver han fem detailforretninger, Twizt og Femina i Sønderborg og Fleur Bodywear forretninger i Kolding, Aabenraa og Esbjerg.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
17. september 2021 KV21, Nordborg, Debat

KV21 – Debatindlæg: Rettidig omhu og sund fornuft – uden ideologi

17. september 2021 KV21

Byrådskandidat Søren Østergaard, Fælleslisten, skriver: Den ideologiske debat mellem byrådskandidaterne Ellen Trane Nørby fra Venstre og Jørgen Jørgensen fra SF om frit valg eller ej, kører for fuldt tryk i de højere luftlag. I Fælleslisten er vi mere optaget af at finde jordnære løsninger for borgerne. Løsninger der giver mening for borgerne og bygger på […]

Læs mere...