Jeanette skal igen demonstrere imod hundeloven

26. september 2013 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

Siden Jeanette Nielsen og andre hundeelskere arrangerede en demonstration imod hundeloven i Sønderborg, så er loven blevet ændret en smule, men slet ikke nok. Den 13. oktober står hun foran Christiansborg klokken 13, hvor hundeelskere fra hele landet samles i en stille protest.

– Siden vi havde demonstration i Sønderborg, er der er kommet en ny Fødevareminister, Karen Hækkerup, men hun vil ikke ændre loven, så det er hundenes adfærd og ikke dens gener, der afgør, om den skal leve eller dø, siger Jeanette Nielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her er en af Jeanettes to hunde - og den nyder tilværelse i og udenfor rækkehuset.

Her er en af Jeanettes to hunde – og den nyder tilværelse i og udenfor rækkehuset.

Ministeren har sagt, hun er bange for de såkaldte kamphunde og det har fået flere til at spørge, om ministeren så ikke er inhabil. Heller ikke Jeanette Nielsen har meget tilovers for det argment fra ministeren:

Artiklen fortsætter under annoncen

– Hvad nu, hvis Justitsministeren var bange for bodybuildere, ville de så komme på en liste over uønskede personer, spørger Jeanette Nielsen.

Fordi der ikke er en hunderace, der hedder Kamphunde, så har ministeriet beklaget ordvalget og korriget det til såkaldte muskelhunde..

Jeanettes anden hun er reddet fra kummerlige forhold - og den er både glad, venlig og kælen.

Jeanettes anden hun er reddet fra kummerlige forhold – og den er både glad, venlig og kælen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi bliver ved

Modstanderne mod hundeloven viser deres modstand ved at sætte orange tørklæder på deres hunde og der kommer flere og flere, der ikke kan leve med, at der er racehygiejne, som koster fredelige og gode hunde livet.

– Og hvis der er mennesker, der har såkaldt sensitive hunde, så kan de vise det ved at give hunden et gult tørklæde om halsen eller sætte noget gult på linen, for så ved folk, at de skal gå i en stor bue udenom, siger Jeanette Nielsen. Hun synes det er en enkel og god måde at advare andre på.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så enkelt er det at advare imod sensitive hunde og forebygge ulykkelige episoder.

Så enkelt er det at advare imod sensitive hunde og forebygge ulykkelige episoder.

– Det ulykkelige er jo, at hvis en hund bider en anden hund, så den skal syes med bare ét sting, så er det et skambid. Og det kan jo være en fredelig hund, der sætter tænderne i en aggressiv. Men det dør den af, siger hun. Og det samme gør hunde, hvor ejeren ikke kan dokumentere, der ikke er muskelhunde-gener i den, siger Jeanette Nielsen. Hun ser den bevisbyrde som umulig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeanette Nielsen er urokkeligt sikker på, der bliver demonstreret igen og igen, indtil politikerne laver en human hundelov, hvor der tages afsæt i hundens adfærd og ikke dens ophav. Og jo flere der stiller op, des mere alvorligt må folkevalgte jo tage protesten.

Demonstranterne vil have listen med forbudte væk og det samme gælder skambidsparagraffen.

Der er høring om lovændringerne den 2. oktober.

 

21. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Skal Sønderborghus tages af salgslisten?

21. maj 2024 Kultur

I sommeren 2022 besluttede Byrådet at sætte en række kommunale bygninger til salg, så der kunne spares penge, men nu opfordrer forvaltningen til, at Byrådet tager to bygninger af salgslisten. Det drejer sig om Sønderborghus og også Riecks Arkæologiske Stensamling i Svenstrup. Forvaltningen har talt med bestyrelsen i Sønderborghus, der ikke ønsker at overtage bygningerne […]

Læs mere...