Jobcenter anerkender ikke kommunens STU

28. januar 2014 Uncategorized

Unge med særlige behov, som har taget den særligt tilrettelagte uddannelse, STU, rammes også af kontanthjælpereformen. Meningen er, at reformen skal sende unge uden uddannelse i gang med at få en.

” src=”http://sonderborgnyt.dk/wp-content/uploads/2013/09/jhørgen.thrane-300×289.jpg” width=”300″ height=”289″ /> Jørn Thrane fra Ligeværd kan ikke forstå, kommunen ikke anerkender sin egen STU.

– Men i Sønderborgs jobcenter anerkender man ikke STU’en som en uddannelse, siger formanden for Landsforeningens Ligeværd i Sønderborg, Jørn Thrane. Det undrer ham en del, fordi STU’en betragtes som en uddannelse andre steder.

– Hvis ikke kommunen anerkender sin egen uddannelse af unge med særlige behov, så er der noget, der er helt galt, siger han.

Langt de fleste STU-elever har ikke forudsætninger for at tage andre former for uddannelse.

– Det skal vi så i gang med at forklare Jobcenter og Arbejdsmarkedsudvalgets politikere, siger Jørn Thrane til Sønderborg Nyt.

Socialudvalgets formand, Niels Ole Bennedsen, er forstander på Rendbjerghjemmet, hvor der er STU-tilbud. Han kan have en interesse i at hans kolleger i byrådet anerkender den indsats, der gøres for unge med særlige behov.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk