Jobcenter anerkender ikke kommunens STU

28. januar 2014 Uncategorized

Unge med særlige behov, som har taget den særligt tilrettelagte uddannelse, STU, rammes også af kontanthjælpereformen. Meningen er, at reformen skal sende unge uden uddannelse i gang med at få en.

Jørn Thrane fra Ligeværd kan ikke forstå, kommunen ikke anerkender sin egen STU.

Jørn Thrane fra Ligeværd kan ikke forstå, kommunen ikke anerkender sin egen STU.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Men i Sønderborgs jobcenter anerkender man ikke STU’en som en uddannelse, siger formanden for Landsforeningens Ligeværd i Sønderborg, Jørn Thrane. Det undrer ham en del, fordi STU’en betragtes som en uddannelse andre steder.

– Hvis ikke kommunen anerkender sin egen uddannelse af unge med særlige behov, så er der noget, der er helt galt, siger han.

Langt de fleste STU-elever har ikke forudsætninger for at tage andre former for uddannelse.

– Det skal vi så i gang med at forklare Jobcenter og Arbejdsmarkedsudvalgets politikere, siger Jørn Thrane til Sønderborg Nyt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Socialudvalgets formand, Niels Ole Bennedsen, er forstander på Rendbjerghjemmet, hvor der er STU-tilbud. Han kan have en interesse i at hans kolleger i byrådet anerkender den indsats, der gøres for unge med særlige behov.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Sport, Sydals

78 ryttere kæmper om medaljerne i Ulkebøl-Hørup Ringridning

26. juni 2022 Sport

Der er 78 ryttere, som dyster i Ulkebøl-Hørup Ringridning, der foregår på pladsen foran Hotel Baltic i Høruphav  – og antallet kalder formanden for fint. ”78 ryttere er fint, fordi det betyder, vi kun har mistet 22 siden Corona stoppede os”, siger formand Bent Christensen til SønderborgNYT. Han fortæller, det er hans første år som […]

Læs mere...