Jobcenters rejsehold kan hjælpe virksomheder med at få sygefraværet ned

31. marts 2021 Politik

På Jobcenter er der et rejsehold og det er udsprunget af Corona-krisen. Rejseholdets opgave er at besøge de virksomheder, som gerne vil møde Jobcenter.

“Jobcenter fortæller virksomheder om alt det, som kommunen kan hjælpe med. Og udover rekruttering, så kan vi hjælpe med, at sygefraværet i virksomhederne kommer ned”, siger Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalgets formand Jan Prokopek.

“En personaleleder har fortalt mig, at de havde en medarbejder, som gik ned med stress. Jobbet fik skylden, men det skyldtes faktisk forhold derhjemme”, siger Jan Prokopek og tilføjer:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er jo trist, når en virksomhed skal betale sygepenge til en medarbejder, som har det dårligt, fordi konen havde købt en forkert hest”.

Jobcenter tilbyder virksomheder at tage samtaler med medarbejdere, som ikke trives.

“Når en virksomhedsleder bemærker, at en medarbejder ikke trives, så kan det være en stor hjælp, hvis en af vores ansatte tager samtalen med medarbejderen, fordi vi kender til alle de instanser, som kan hjælpe vedkommende”.

Kommunen har ansatte, som er psykologer, psykiatere, fysioterapeuter og rigtigt meget andet, som kan hjælpe folk til at få det bedre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han fortæller videre, at når det er personlige ting, som har ført til eksempelvis optakt til en depression eller en begyndende stress, så er der den fordel ved en samtale med Jobcenters medarbejder, at alt er fortroligt. Kollegerne kommer aldrig til at vide andet end det, som medarbejderen selv siger til dem.

“Virksomhederne vil selvfølgelig helst have, at deres ansatte trives – og de vil gerne undgå at betale sygepenge”, siger udvalgsformand Jan Prokopek og tilføjer, at det er glimrende for kommunen, at Jobcenter med en hurtig rigtig hjælp til den syge, kan være med til at holde vedkommende væk fra rækken af ledige.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget vil have, at Jobcenter bliver et blandt de bedste – og rejseholdet er en de mange brikker, som skal bringe det et skridt tættere på målet.

Danmarks bedste jobcenter

Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget arbejder på at gøre Sønderborgs jobcenter til  – ikke ‘Jobcenter i verdensklasse’, men – Danmarks allerbedste.

Mange skridt på vejen er taget – og der venter flere forude.

Kvaliteten skal ikke måles i statistikker, men ved at se og høre, om Jobcenter hjælper de mennesker, som har brug for hjælp.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Mandag var fire håndboldspillere på køkkenholdet

27. september 2022 Sønderborg

Mandag eftermiddag mødtes en gruppe børn og frivillige fra Ungdommens Røde Kors med fire af de seje håndboldspillere SønderjyskEs herrehold og det gjorde de for at hygge sig med at lave mad og spise sammen. SønderborgNYT fangede håndboldspilleren Rasmus Bech og ‘køkkenpigen’ Cecilie, som fortalte, hvilke opgaver, som de havde fået. “Vi har hakket chokolade, […]

Læs mere...