Jørn Lehmann mindes Ankers besøg i Broager

21. marts 2016 Politik

 Jørn Lehmann skriver om sit minde med Anker Jørgensen:Anker Jørgensen i Broager

Anker Jørgensen var i begyndelsen af ’90erne i Broager for at hjælpe os i valgkampen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Inden vælgermødet skulle vi have noget at spise, og vi overtalte min fars søster, Anna Petersen, til at lægge hus og køkken til.

Anker syntes, det var meget bedre end fine restauranter, men Anna var noget betænkelig, som det tydelig ses på billedet. Anna var socialdemokrat af den ægte udgave – med et svært liv bag sig. Hendes mand fik som ganske ung en hjerneblødning og højresidig lammelse.

Dengang var det småt med offentlig hjælp, så de klarede alting selv.

Da vi skulle afsted til mødet, skulle Anker først have sine sko på, som han havde taget af under middagen. Mens han bandt snørrebåndene fortalte han, at han altid tog skoene af under middage og møder. Det vidste kollegaerne i Folketinget også, og en dag under et ministermøde havde de “flyttet” hans sko.

Da de efter mødet hurtigt skulle i Folketingssalen, forlod de lokalet uden af fortælle Anker, hvor skoene var. Anker måtte derfor gå i Folketingssalen i strømpesokker.

Birgit Lei, daværende socialudvalgsformand, sidder til højre. I midten Anna Petersen. Bemærk i øvrigt, at der var billige tyske dåseøl på bordet – det tog Anker som en ganske naturlig ting i grænselandet.

Med Ankers bortgang har vi mistet en stor ægte socialdemokrat, som i den grad gjorde en forskel og evnede at møde både store og små i øjenhøjde. Stor tak til ham for indsatsen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk