Forleden besluttede regionsrådet at undersøge, om der kan hentes frivillige ind på regionens sygehuse og institutioner.
Tanken er, at de kan gøre opholdet lidt bedre for de mennesker, der for eksempel er indlagt på sygehus..
Et lyttende øre, en støttende hånd eller selskab ved aftensmaden. Det er nogle gange ikke så meget, der skal til for at løfte hverdagen for patienterne på sygehusene eller hos borgerne på de sociale tilbud i Region Syddanmark.
Meget ofte kan den lille ekstra omsorg, som frivillige kan tilbyde, betyde en masse. Regionen vil nu gøre det nemmere for sygehuse og de sociale centre at benytte sig af frivillige.
“Det dejlige ved frivillige er deres engagement og de kan for eksempel sørge for, at kørestolsbrugere på hospitalerne har mulighed for at komme en tur ud den friske luft”, siger regionsrådsmedlem Jørn Lehmann til SønderborgNyt. Men der er også et problem ved at satse på gratis, frivillig arbejdskraft:
“Du kan ikke stille krav til de frivillige, fordi de i princippet kan komme og gå, som de har lyst til”, siger Jørn Lehmann. Risikoen for at frivillige begynder at overtage ansattes opgaver kan der sikres imod gennem en klar beskrivelse af, hvad frivillige skal og ikke skal.
“På mødet i regionsrådet fik jeg skrevet ind, at der også bør ses på muligheden for at lade flexjobbere tage de opgaver, der er tiltænkt de frivillige”, siger Jørn Lehmann. Når der bruges flexjobbere, så er der tale om reel ansættelse og så kan der stilles krav om, at man møder til bestemte tider og udfører bestemte opgaver.
Hvis frivillige og flexjobbere går sammen om de opgaver, der e tiltænkt de frivillige, så kan alle være mere trygge, fordi der altid vil være hjælpende hænder.