Julefreden sænker sig i de voldelige hjem

Arkivfoto
Arkivfoto
18. november 2014 112 Skrevet af: Ole Kæhler

I juledagene falder der ro i familierne og de kvinder, der har en hverdag med en voldelig mand, får nogle stille dage. Roen begynder at sænke sig omkring den 15. december og holder så lidt ind i det nye år.

Og selvom det kan være lidt mere end lidt underligt, så er hustruvold ret almindeligt i Sønderborg. Det rammer kvinder, som vi møder, når vi handler og det er slet ikke utænkeligt, at det er en mand, som vi tit snakker med, der er voldelig imod sin familie. Og nogle gange er det også kvinder, der er voldelige. Det er bare ikke så tit.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men også i de voldelige Sønderborg-hjem er der udsigt til våbenhvile i juletiden.

 

“I juletiden forsøger man holde fast på formerne, holde julefred”.

Det fortæller Ruth Malle, der er leder på Sønderborg Kvinde- og Krisecenter.

“Mændene stopper med volden en lille uge inden jul, så kvinden ikke har blå øjne og andre mærker, når familien kommer på besøg”, siger Ruth Malle til SønderborgNyt. Hun mener, det har betydning, at familierne er samlet i juletiden.

“Det lægger uden tvivl en dæmper på meget – både op til og i julen”, siger hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et boom i januar

Et stykke inde i januar kommer der et boom af henvendelser til Kvinde- og Krisecentret.

“Det er vores erfaring, at det boomer med henvendelser fra midten af januar”, siger Ruth Malle. Efter den fredelige jul begynder volden igen – og det får mange voldsramte kvinder til at søge hjælp.

En del af de kvinder, der søger hjælp på Kvinde- og Krisecentret bliver indlogeret.

“Rigtigt mange hjælpes ambulant, men der er også nogle, der skal have beskyttelse”, siger Ruth Malle. Og når mor kommer i sikkerhed, så kan hun have børnene med.

Artiklen fortsætter under annoncen

En god gerning op til jul kan være at støtte Kvinde- og Krisecentret med et beløb, så der er penge til at give de børn, der skal bo i huset, nogle gode oplevelser.

Klik på centrets banner på forsiden af sønderborgnyt.dk og læs om huset.

15. juni 2024 Frivillige, Nordborg

Kom og hør om Elstrup Mølles fremtid

15. juni 2024 Frivillige

Borgere, landsbylaug, politikere, embedsmænd og andre med interesse for den arbejdet med en transformation af Elstrup Mølle inviteres til orienteringsmøde torsdag den 27. juni kl. 17.00-19.00 på Elstrup Mølle. Det skriver Elstrup Mølle, Elstrup Mølles Venner og Elstrup/Elstrupskov Landsbylaug i en pressemeddelelse. Mange af Jer satte på borger/bruger-workshoppen ultimo november 2023 fingeraftryk på helhedsplanen med […]

Læs mere...