Julehygge i Jollmandsgaarden

7. december 2013 Frivillige

Tekst & Foto: Carl Erik Rasmussen

Lørdagen igennem strømmede mange mennesker til den smukke gennemrestaurede Jollmands Gaard i Holm for at opleve god gammeldags julehygge.

Jørgen Sarsgaard i sit "billetkontor".

Jørgen Sarsgaard i sit “billetkontor”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Besøgende blev mødt af den 90-årige spasmager Jørgen Sarsgaard, en af ildsjælene bag det store arbejde med at restaurere den gamle gård, som siddende i sin bil på gårdspladsen tog imod de besøgende og indkasserede entreen kr. 20.- , og der blev udvekslet mange sjove og lune replikker.
Overalt i den smukke gamle gård blev der arbejdet med alskens former for husflid. Der blev bagt, lavet håndarbejde, drejet træ og udstillet glasting, og ude på gårdspladsen sørgede den gæve julemand i skikkelse af Arne Asmussen for at give gæsterne gode tips, om hvor de skulle søge hen for at opleve alt bedst muligt.
Der blev solgt juletræer og pyntegran til yderst rimelige priser, og i den lune og hyggelige cafe var der løbende bænket mange gæster, som nød det gode bagværk til en dejlig kop kaffe eller the.
I cafeen kunne besøgende opleve en lang række klip fra Jollmandsgårdens restaurering.
Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. maj 2021 Gråsten, Samfund

BIOGAS: Svært for nogen at vide Nature Energy byggede uden at have fået lov

15. maj 2021 Gråsten

I Kværs sidder en undrende Hans Jørgen Vaarbjerg, som læste forvaltningens redegørelse for sagsgangen omkring byggetilladelsen til Nature Energys biogasanlæg i Kværs og særligt, at redegørelsen viser, at forvaltningen først fik besked om, at byggeriet var i gang fik at vide fem uger inden Sønderborg Kommune på forlangende fra Miljø- og Fødevareklagenævnet forlangte byggeriet standset […]

Læs mere...