Julehygge i kvindernes krisecenter

12. december 2013 Uncategorized

Torsdag blev Kvinde- og Krisecentret fyldt til bristepunktet med tidligere brugere og andre, der på en eller måde har berøring med huset. Og hver eneste gæst blev modtaget i døren af husets leder, Ruth Malle. En velkomst, der især varmede de tidligere brugere og den lange række børn, som også har haft de flotte rammer som base for en tid.

Kvinderne cirkulerede og fik sig en snak med kendte blandt de frivillige, mens børnene styrede scenevante ind til alt legetøjet, som på en eller anden måde er deres, selvom de bor et nyt sted sammen med mor. De alle er kommet gennem en dyster periode og ser Kvinde- og Krisecentret som en af livets gode oplevelser, der bød på især tryghed og masser af legetøj.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ruth malle, Hans Termansen og Janne Rasmussen.

Ruth malle, Hans Termansen og Janne Rasmussen.

Bankmand med penge

Blandt gæsterne var filialdirektør Hans Termansen fra Arbejdernes Landsbank og han havde medbragt en check, der skal hjælpe med at gøre hverdagene lysere for husets brugere.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi har fundet frem til, vi gerne vil støtte jer igen, siger Hans Terkelsen til Ruth Malle og bestyrelsesformand Janne Rasmussen. Og der er ingen tvivl om, at 2.500 kroner gør en forskel.

Socialudvalgsformand uden check

Socialudvalgsformand Jørgen Jørgensen havde også sat sig til rette ved kaffebordet og da han var tilpas mæt rejste han sig og afslørede, han også havde en gave med.

Ruth malle sammen med Jørgen Jørgensen, der annoncerede en tryg bankoverførsel.

Ruth malle sammen med Jørgen Jørgensen, der annoncerede en tryg bankoverførsel.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg har et beløb med fra Byrådet og jeg er sikker på, at i finder den helt rigtige måde at bruge pengene på, siger han, inden han giver Ruth Malle kuverten. Han skynder sig at afsløre, at hun ikke skal regne med at finde en check i den.

– Åbenbart er det sådan, at politikere, der er på vej ud, ikke bliver betroet en check. Kommunen er mere tryg ved at overføre pengene, siger Jørgen Jørgensen. Han fortæller videre, at han er begejstret for det store arbejde, der gøres og al den viden, der er i huset.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Og nu vil i arbejde på at få et videnscenter og det er dejligt at vide, at i har visioner, siger han. Uden visioner har tingene det med at gro fast og blive til rutiner, men Jørgen Jørgensen er sikker på, at Ruth Malle sikrer fortsat udvikling i Danmarks mest moderne Kvinde- og Krisecenter.

Masser af arbejde

Den store stab af frivillige havde sørget for virkelig lækker kager, småkager og æbleskiver, der skulle indenbords, inden fingrene kom på hugst i slikfadene.

– Vi har altså haft meget travlt med mange ting, siger en af de frivillige. Og det var der ingen af gæsterne, der tvivlede på.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jørgen Jørgensen tog beriget fra sin eftermiddag i Kvinde- og Krisecentret

Jørgen Jørgensen tog beriget fra sin eftermiddag i Kvinde- og Krisecentret

Snakken gik på, hvor flot alting var lavet – og de mange frivillige skal have al mulig ros for deres store arbejde, lød det fra flere.

Masser af vindere

Hele eftermiddagen kunne der købes lotterisedler og straks efter at have fundet de sedler med et nummer på, kunne man hente sin præmie. Her blev socialudvalgs-formanden en af de helt store vindere. Han kom ind af døren med en lille kuvert og gik igen med favnen fuld.

Og i hverdagen går adskillige kvinder og deres børn afsted fra huset – fyldt til kanten med livsmod og gå-på-mod krydret med en garanti for, at bliver det hele lidt svært, så er hjælpen kun et telefonopkald væk.

Se flere billeder: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.480961642024188.1073741982.271358109651210&type=1

Skrevet af: Ole [email protected]