Kærbo satte fokus på deres velgørenhed i Afrika

29. maj 2016 Sønderborg

Søndag blev der for tredje gang holdt støttefest på Kærbo, hvor målet er at få så mange kroner som muligt i kassen. Kroner, der bruges på at hjælpe i Kærbos afrikanske projekt.

“Starten på Kærbos hjælpearbejde begyndte efter, vi havde været en tur i Afrika og opleve, hvor fattige nogle er. Vi opdagede, at også mennesker med sindslidelser kan gøre en stor forskel – og opleve sig selv i rollen som de, der hjælper”, siger Anne Grethe Scharbach, som er leder på Kærbo.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hver eneste krone vi tjener, bliver brugt på at hjælpe i Afrika. Der bliver ikke brugt en eneste krone på administration eller på at betale for vores rejser derned”, siger Anne Grethe Scharbach til SønderborgNYT.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Personale og brugere på Kærbo har fuld kontrol over hjælpeindsatsen. De rejser selv ned og afleverer de ting, som doneres. På den måde undgår de, at tingene “bliver væk”.

Sygeforsikringer

Ved støttefesten – og iøvrigt også på hver eneste åbningsdag i Kærbolig i Perlegade, blev der solgt støttemedlemskaber. De koster 30 kroner om året – og det er nok til at sikre et afrikansk bar lægehjælp i et helt år. Altså gør mindre beløb en kæmpe forskel.

Per Nielsen fik solgt godt 75 støttemedlemskaber.

Per Nielsen fik solgt godt 75 støttemedlemskaber.

Ved støttefesten var der en del boder og så blev der sat et maleri på auktion. Det er lavet af L’Ron Harald. Maleriet gav 5000 kroner, der svarer til 166 sygeforsikringer.

Alle de lokale musikere gav deres tid og deres musik til den gode sag – og det gjorde, at rigtigt mange mennesker fuík hyggelige timer på Kær.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk