Kandidater til Byrådet fik glimt fra den kommunale hverdag

25. oktober 2013 Uncategorized

En større gruppe byrådskandidater deltog i kommunens kandidat-arrangement fredag, hvor de skulle troppe på Alsion, så de kunne høre lidt om styringen af kommunen og økonomien. naturligvis var det økonomidirektøren og kommunaldirektør Søren Bonde, der havde ordet.

– Hvor var det spændende at se, hvordan økonomidirektøren hele tiden kan vogte over pengene, siger Tine Knudsen fra Konservative. Med en fortid i bankverdenen, så er hun meget til tal.IMG_2632

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter den teoretiske omgang blev kursen sat mod Amaliehaven, hvor der blev fortalt om de faktiske forhold og også en smule om, hvad lederen gerne vil have et nyt Byråd til at tænke på.

– Forestil jer, hvor meget de ældre vil nyde duften fra et køkken, hvor der bliver lavet mad, siger han. Og den sætning blev lagret i hukommelsen hos kandidaterne. Det samme gjorde ordene om omsætningen i huset.

– Vi har et flot flow af beboere, siger lederen. Efter et par spørgsmål fra de måske kommende byrødder gik det op for alle, at det betyder, der er en del, der dør på plejecentret.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Mange er terminale, altså døende, når de kommer, så det er naturlig, Vi giver dem en værdig afslutning, så de selv er og deres pårørende er tilfredse med forløbet.

Efter plejecenterbesøget stod der Living Lab og Humlehøjskolen samt andre steder i programmet. Et program som flere deltagere var tilfredse med:

– Jeg synes, det er flot en række mennesker sætter tid af til os – og fortæller os om deres daglige virkelighed, siger Margit Mose fra Fælleslisten. Hun støttes af Sven Jensen fra Slesvigsk Parti, der sætter pris på, at kandidater får lejelighed til at opleve nogle praktiske dele af den kommune, som de alle sammen drømmer om at styre.

Se flere billeder fra intro-turen: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.457385857715100.1073741935.271358109651210&type=1

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. juni 2021 112, Sønderborg

Leder stadig efter kvinde i Alssund – kan du hjælpe med oplysninger?

20. juni 2021 112

Ved midnatstiden fløj redningshelikopteren, som har hjulpet Sønderborg Brand og Redning med at lede efter en midaldrende kvinde – iført grøn jakke eller trøje – i Alssund, retur til flyvestationen, men Brand og Redning har stadig to både i vandet og fortsætter med at lede. “Det betyder, at eftersøgningen ikke er indstillet – og vi […]

Læs mere...