Kandidater til Byrådet fik glimt fra den kommunale hverdag

25. oktober 2013 Uncategorized

En større gruppe byrådskandidater deltog i kommunens kandidat-arrangement fredag, hvor de skulle troppe på Alsion, så de kunne høre lidt om styringen af kommunen og økonomien. naturligvis var det økonomidirektøren og kommunaldirektør Søren Bonde, der havde ordet.

– Hvor var det spændende at se, hvordan økonomidirektøren hele tiden kan vogte over pengene, siger Tine Knudsen fra Konservative. Med en fortid i bankverdenen, så er hun meget til tal.IMG_2632

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter den teoretiske omgang blev kursen sat mod Amaliehaven, hvor der blev fortalt om de faktiske forhold og også en smule om, hvad lederen gerne vil have et nyt Byråd til at tænke på.

– Forestil jer, hvor meget de ældre vil nyde duften fra et køkken, hvor der bliver lavet mad, siger han. Og den sætning blev lagret i hukommelsen hos kandidaterne. Det samme gjorde ordene om omsætningen i huset.

– Vi har et flot flow af beboere, siger lederen. Efter et par spørgsmål fra de måske kommende byrødder gik det op for alle, at det betyder, der er en del, der dør på plejecentret.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Mange er terminale, altså døende, når de kommer, så det er naturlig, Vi giver dem en værdig afslutning, så de selv er og deres pårørende er tilfredse med forløbet.

Efter plejecenterbesøget stod der Living Lab og Humlehøjskolen samt andre steder i programmet. Et program som flere deltagere var tilfredse med:

– Jeg synes, det er flot en række mennesker sætter tid af til os – og fortæller os om deres daglige virkelighed, siger Margit Mose fra Fælleslisten. Hun støttes af Sven Jensen fra Slesvigsk Parti, der sætter pris på, at kandidater får lejelighed til at opleve nogle praktiske dele af den kommune, som de alle sammen drømmer om at styre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se flere billeder fra intro-turen: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.457385857715100.1073741935.271358109651210&type=1

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2023 112, Sønderborg

Mindre brand i en kompostbunke

24. september 2023 112

Søndag – kort efter middag – kørte Ullerup Frivillige Brandværn til en mindre brand på Gl. Landevej i Vester Sottrup. “Her var der en, som havde smidt noget aske fra pillefyret ud i kompostbunken og så gik der ild i den”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg til SønderborgNYT. “Det er meget vigtigt, at […]

Læs mere...