Karen Marie Hougård fra Augustenborg er ny landsformand for Zonta

31. juli 2020 Augustenborg

Zonta Danmark har medio juli 2020 fået ny landsformand. Den nye landsformand for de kommende to år hedder Karen Marie Hougård. Hun har været skoleinspektør på Hørup Centralskole gennem en længere årrække og er bosiddende i Augustenborg.

Karen Marie Hougård har siden 1998 været aktiv i Zonta Sønderborg, hvor hun har beklædt forskellige tillidsposter, blandt andet som formand og hun har de seneste to år været næstformand i landsledelsen.

Karen Marie Hougård har været initiativtager og primus motor i et højskoleprojekt for udsatte kvinder i Østgrønland. Et projekt som – i samarbejde med velfærdsafdelingen i Tasiilaq – har kørt i foreløbig 12 år. Et projekt, der også har vundet international anerkendelse, og som i 2016 blev hædret med Zonta International’s projektpris.

Artiklen fortsætter under annoncen

Under navnet ”Kvindeparaplyen” har Karen Marie Hougård været med til at styrke samarbejdet mellem kvindeorganisationerne i Sønderborg. Kvindeparaplyen er synlig i Kulturnatten, ved et årligt stævne Grundlovsdag og ved fejringen af Kvindedagen den 8. marts.

Karen Marie Hougård er meget internationalt orienteret, og har skabt et netværk gennem deltagelse i Zontas Conventions rundt omkring i verden. Som formand for Zonta Danmark er hun også en del af distriksledelsen for Norge, Island, Litauen og Danmark. Med den nye landsformand får Zonta Danmark en engageret og initiativrig formand med stor erfaring:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Som formand vil jeg arbejde for at gøre Zonta mere synlig i Danmark, at gøre det attraktivt for ikke mindst yngre kvinder at være medlem af vore klubber og tage initiativ til arrangementer, der genererer penge til vores projekter. Medlemmerne skal kunne se styrken ved at være en del af et netværk, som både udvikler den enkelte person som leder og menneske og som løfter et socialt ansvar.  Det skal være sjovt og givende at være medlem af Zonta Danmark samtidig med, at man udvider sin horisont. Én af mine første opgaver vil være at besøge de danske klubber”, siger formanden i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Zonta Danmark har 21 klubber fordelt over hele Danmark med cirka 550 medlemmer.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. oktober 2021 Kultur, Augustenborg

Vind billetter til festlig aften med Tørfisk

22. oktober 2021 Kultur

Bandet Tørfisk fejrer jubilæum med en Jubilæums-Tour rundt i Danmark og 30. oktober rammer den Augustenborg. Og dermed har du chancen igen for at høre deres populære sange i Augustenborghallerne, hvor de spiller lørdag den 30. oktober kl. 20.00. Sangene er blevet til fra starten i 1981 og frem til i dag ”Sidst Tørfisk var […]

Læs mere...