Kik ind hos Kik-Ind

12. juli 2013 Uncategorized

Motion, leg og sved på panden er godt for psykisk syge. Det viser et projekt i Sønderborg Kommune, hvor bo- og værestederne det seneste års tid har haft stor fokus på aktiv livstil.

– Borgerne kan mærke på egen krop, at den har godt af at blive brugt. De har mere energi i kroppen og beskriver, at de er i bedre humør, siger Mette Bruun Pedersen, projektleder og sundhedspædagogisk konsulent i Sønderborg Kommune.

Det er der arbejdet på Psykiatrisk Hospital i Middelfart siden slutningen af firserne og det samme på Skt. Hans Hospital ved Roskilde. Og her viser det sig, at når man bruger energi får man mere energi – og samme konklusion byggede Sundhedshøjskolen Diget sin undervisning på. Hvis man har mere energi, så er der overskud til at tackle modgang.

Artiklen fortsætter under annoncen


Lørdag er der åbent hus på værestedet Kik Ind i Augustenborg mellem 12:30 og 13:30. Formålet er at gøre opmærksom på tilbuddet, have det sjovt og få pulsen op. Det er både til gavn fysisk og socialt.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. september 2021 Politik, Sønderborg

Venstre: Ærgerligt Sønderborg ikke er solidarisk med andre sydjyske kommuner

23. september 2021 Politik

Ti sydjyske borgmestre har skrevet i en fælles henvendelse til Beskæftigelsesministeren og til Folketingets Beskæftigelsesudvalg, at det vil få alvorlige konsekvenser, hvis regeringens nye delaftale på beskæftigelsesområdet ‘En styrket og forenklet ungeindsats’ bliver gennemført. Den aftale skal, ifølge de ti borgmestre, være med til at finansiere Arne-pensionen og den risikerer at sende udsatte og sårbare […]

Læs mere...