Klovnens glade farver vises frem i Augustiana

6. juni 2013 Uncategorized
Benny Schumann besøger Kim Nørballes Galleri i Augustenborg.

Der er knald på farverne, når Adi Holzers går til arbejdet. Den østrigsk fødte, dansk gifte kunstner udstiller til sommer nye glasskulpturer, malerier og håndkolorerede grafiske arbejder i Skulpturparken Augustiana i Augustenborg. Ferniseringen er på søndag og her deltager vrdensklo

Holzer er særligt fascineret af klovne, og de spiller en central rolle i hans værker. Både som trist og som glad klovn. Til ferniseringen ledsages kunstneren da også sin mangeårige ven og inspirationskilde, verdensklovnen Benny Schumann.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Musik er i høj grad også Adi Holzers inspirations kilde. Det har givet sig udslag i grafiske serier tilegnet blandt andet Mahler, Mozart og Bruckner, forklarer galleriejer Kim Nørballe.

Adi Holzer er født i Stockerau ved Wien i 1936 og afsluttede sin uddannelse ved Kunstakademiet i Wien i 1960. Han har været bosat i Danmark siden 1962. Han har markant sat sit præg i en række kirker, offentlige bygninger og institutioner såvel i Danmark, Tyskland som i sit fødeland.

Glade cirkusinspirerede farver.
Artiklen fortsætter under annoncen

Udstillingen ferniseres 9. juni i Augustianas røde palæ. Benny Schumann optræder med sit unikke og alsidige one man show. Yderligere vil det være muligt at erhverve sig et af blot ti grafiske arbejder, som er særligt fremstillet til denne dag med både Schumanns og Holzers signaturer.

Udstillingen varer til 4. august og har åbent onsdag til søndag klokken 11 – 17.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. juni 2021 112, Sønderborg

Brand på forbrændingen

24. juni 2021 112

Torsdag formiddag rykkede Brand og Redning ud til en melding om en såkaldt industribrand på Vestermark i Sønderborg. “Det var på forbrændingen, hvor det viste sig, der var gået ild i noget affald udenfor den bygning, hvor det skulle ind og brændes af”, siger indsatsleder Bo Jacobsen fra Sønderborg Brand og Redning. Fordi meldingen løs […]

Læs mere...