Køreplan til skolereformen på plads

11. marts 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Børne- og uddannelsesudvalget har i dag, den 11. marts 2014, fået præsenteret administrationsgrundlagene for den nye folkeskolereforms implementering i Sønderborg Kommune.

Erik Lorenzen er glad for, at det politiske udvalg er enige med skolerne om reformen.

Erik Lorenzen er glad for, at det politiske udvalg er enige med skolerne om køreplan for reformen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udvalget fik på udvalgsmødet i februar præsenteret et “forståelsespapir”, der beskriver de fælles værdier og overordnede rammer for arbejdet. Nu er også administrationsgrundlagene blevet beskrevet for både lærere, pædagoger, pædagogmedhjælpere, pædagogiske assistenter samt andre personalegrupper med relevante kompetencer.

Tilfreds udvalgsformand

– Jeg er tilfreds med, at et flertal i udvalget bakker op om de udarbejdede administrationsgrundlag, siger formand for børne- og uddannelsesudvalget, Erik Lorenzen, og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det har været en omfattende opgave at nå til et fælles dokument, og derfor glæder vi os over, at skolerne i Sønderborg Kommune nu for alvor kan komme i gang med detailplanlægningen af det kommende skoleår. Det har været vigtigt at få pointeret, at ledelsen har ledelsesretten, og at administrationsgrundlaget udøves i en god og positiv dialog med skolens medarbejdere. Arbejdsglæde og anerkendelse er vigtige signaler at sende for at reformen kan lykkes på vore skoler.

Direktør Jette Østergaard udtaler:

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi har ønsket en ubureaukratisk tilgang og samtidig, at personalet er tryg ved den nye reform, hvor der arbejdes hen imod fuld tilstedeværelse via en indkøringsperiode. Folkeskolens medarbejdere er en meget engageret personalegruppe, som skal have tid og rum til at implementere en ny og omfattende reform.rådhus

Artiklen fortsætter under annoncen

Formand for Sønderborg Lærerkreds, Lisbet Skyum:

– Det er glædeligt for folkeskolen i Sønderborg, at det har kunnet lade sig gøre at nå til enighed om et administrationsgrundlag for de kommende to år. Der er bl.a. tilvejebragt en pulje timer til at skabe en smule fleksibilitet i lærerarbejdet. Hovedtrækkene i administrationsgrundlaget er med til at skabe ro i forhold til en række af de aktuelle udfordringer, og skolerne kan nu komme i gang med at planlægge næste skoleår.

BUPL Sydjylland ved Bent E. Albrechtsen:

Artiklen fortsætter under annoncen

– Administrationsgrundlaget udstikker de overordnede rammer, som vi kunne nå frem til i enighed. Det peger fremad mod en folkeskole, der kan udvikle sig mod målene i folkeskolereformen i et positivt samarbejde mellem pædagoger og lærere til gavn for børn og unge i en skole, hvor trivsel og tryghed giver grundlag for udvikling og læring. Pædagogernes faglighed kan i høj grad bidrage til at nå disse mål, og vi ser frem til, at vore medlemmer sikres arbejde i den nye folkeskole.

Fællestillidsrepræsentant for FOA, Gitte Mikkelsen:

– Sønderborg Kommune har sammen med de faglige organisationer været igennem en spændende og involverende proces med respekt for de forskellige faggrupper.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Team Bodenhoff på tur på Als

24. september 2022 Sønderborg

Lørdag havde Team Bodenhoff, som cykler penge ind til Børnecancerfonden, det første stop ved Broager Sparekasse Skansen og derfra gik turen langs havnepromenaden til Hotel Sønderborg Strand, hvor Claus Bodenhoff gav et par af sponsorerne et synligt bevis på, at de hjælper ham. “Team Bodenhoff har ingen penge og dem, som vi samler ind, dem […]

Læs mere...