Kommunalpolitikere protesterer mod puljecirkus

25. november 2014 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Politikerne på Christiansborg skal holde op med at lege kommunalbestyrelse, når de sætter kommunal velfærd på finansloven. Så skarp er rådhus6udmeldingen fra deres kolleger i landets kommuner. I en dugfrisk Momentum-rundspørge blandt 459 kommunalpolitikere svarer 72 procent, at finanslovsaftaler med bevillinger til kommunale områder ikke bør diktere, hvordan pengene konkret skal bruges i kommunerne, skriver kl.dk

Artiklen fortsætter under annoncen

Kritikken kommer som reaktion på den nye finanslovsaftale mellem SR-regeringen, SF og Enhedslisten. Her er der til næste år afsat 75 millioner kroner til en klippekortmodel, der skal give de svageste hjemmehjælpsmodtagere en halv times ekstra hjemmehjælp om ugen. Derudover er der afsat 250 millioner kroner i 2015, som skal gå til at ansætte mere pædagogisk personale i landets daginstitutioner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men pengene kunne være givet bedre ud, hvis kommunerne selv kunne fordele ressourcerne inden for deres ældrepleje og dagtilbud, mener kommunalpolitikerne.

“Man tror, at man gør noget godt med de øremærkede midler, men i virkeligheden er man med til at skubbe besparelser og effektiviseringer hen på de områder, hvor der ikke er øremærkning. Dermed indsnævres vores politiske råderum for hver finanslov, vi ser,« siger en af landets borgmester i undersøgelsen..

Artiklen fortsætter under annoncen

23. februar 2024 Nordborg, Samfund

Skolebørn kom på visit til gallafesten på Tangshave

23. februar 2024 Nordborg

De ældre på Tangshave Bo- og Aktivitetscenter fejrede fredag, at det er 20 år siden, centret blev indviet, en indvielse hvor Bitten Clausen også deltog. Det var den 12. december 2003, de ældre flyttede fra det tidligere plejehjem til Tangshave og den 23. februar 2004 rykkede ledelsen ind og derfor var indvielsen den 23. februar. […]

Læs mere...