Kommunalpolitikere protesterer mod puljecirkus

25. november 2014 Politik

Politikerne på Christiansborg skal holde op med at lege kommunalbestyrelse, når de sætter kommunal velfærd på finansloven. Så skarp er rådhus6udmeldingen fra deres kolleger i landets kommuner.

Artiklen fortsætter under annoncen

I en dugfrisk Momentum-rundspørge blandt 459 kommunalpolitikere svarer 72 procent, at finanslovsaftaler med bevillinger til kommunale områder ikke bør diktere, hvordan pengene konkret skal bruges i kommunerne, skriver kl.dk

Kritikken kommer som reaktion på den nye finanslovsaftale mellem SR-regeringen, SF og Enhedslisten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her er der til næste år afsat 75 millioner kroner til en klippekortmodel, der skal give de svageste hjemmehjælpsmodtagere en halv times ekstra hjemmehjælp om ugen. Derudover er der afsat 250 millioner kroner i 2015, som skal gå til at ansætte mere pædagogisk personale i landets daginstitutioner.

Men pengene kunne være givet bedre ud, hvis kommunerne selv kunne fordele ressourcerne inden for deres ældrepleje og dagtilbud, mener kommunalpolitikerne.

“Man tror, at man gør noget godt med de øremærkede midler, men i virkeligheden er man med til at skubbe besparelser og effektiviseringer hen på de områder, hvor der ikke er øremærkning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dermed indsnævres vores politiske råderum for hver finanslov, vi ser,« siger en af landets borgmester i undersøgelsen..

.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. april 2021 Uddannelse, Sønderborg

Økonomiudvalget skal se på hvordan flere uddannelser trækkes til Sønderborg

18. april 2021 Uddannelse

Der er igennem flere år arbejdet på at få flere uddannelser til kommunen og det er sket igennem forskellige råd og udvalg og i tæt dialog med områdets uddannelsesinstitutioner og virksomheder. I 2021 er der i den politiske debat i Folketinget og regeringen sat fokus på, at der skal være flere uddannelsespladser regionalt og lokalt […]

Læs mere...