Kommunen har en aftale om lukkedato på flygtningecenter

1. august 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Der er indgået en mundtlig aftale mellem Sønderborg Kommune og Udlændingestyrelsen, som sikrer at det planlagte asylcenter på Sønderborg Kaserne er lukket og væk i løbet af 2017. Aftalen skal redde byggeriet af hotellet på havnen i Sønderborg, der er planlagt til at åbne i 2018.kaserne

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er vigtigt, vi får en aftale om en slut dato inden hotelbyggeriet står færdig. Det vil sikre at der ikke kommer problemer i forhold til det, siger Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen.

Udlændingestyrelsen ønsker ikke at kommentere på aftalen, før byrådet har lavet en endelig sagfremstilling, hvilken forventes at ske på en byrådsmåde i næste uge.

Første flygtninge kommer snart

Hvis alting falder på plads, så går der kun to uger inden de første syriske flygtninge flytter ind på kasernen, oplyser udlændingestyrelsen til DR Syd. Og den plan er borgmesteren i Sønderborg positivt indstillet overfor:

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er en god aftale fordi lige nu står kasernen tom. Nu kommer der måske en aktivitet, der giver indtægter og arbejdspladser og som løser en humanitær opgave.

20. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

LEGO blev trækplastret til Forskningens Døgn

20. april 2024 Uddannelse

Lørdag har SDU i Sønderborg åbnet dørene for Forskningens Døgn frem til klokken 13 – og det er en landsdækkende festival, hvor universiteter, forskningsinstitutioner og videnskabens virksomheder inviterer alle interesserede til at opleve, diskutere og få indblik i forskernes arbejde – og der var et spændende program på SDU i Alsion, hvor der blev appelleret […]

Læs mere...