Kommunen har en aftale om lukkedato på flygtningecenter

1. august 2014 Uncategorized

Der er indgået en mundtlig aftale mellem Sønderborg Kommune og Udlændingestyrelsen, som sikrer at det planlagte asylcenter på Sønderborg Kaserne er lukket og væk i løbet af 2017. Aftalen skal redde byggeriet af hotellet på havnen i Sønderborg, der er planlagt til at åbne i 2018.kaserne

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er vigtigt, vi får en aftale om en slut dato inden hotelbyggeriet står færdig. Det vil sikre at der ikke kommer problemer i forhold til det, siger Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen.

Udlændingestyrelsen ønsker ikke at kommentere på aftalen, før byrådet har lavet en endelig sagfremstilling, hvilken forventes at ske på en byrådsmåde i næste uge.

Første flygtninge kommer snart

Hvis alting falder på plads, så går der kun to uger inden de første syriske flygtninge flytter ind på kasernen, oplyser udlændingestyrelsen til DR Syd. Og den plan er borgmesteren i Sønderborg positivt indstillet overfor:

– Det er en god aftale fordi lige nu står kasernen tom. Nu kommer der måske en aktivitet, der giver indtægter og arbejdspladser og som løser en humanitær opgave.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Sport, Sønderborg

I den kommende uge kan du prøve at ro på Alssund

14. maj 2021 Sport

Har du lyst til at nyde de smukke omgivelser på vandet omkring Sønderborg, få frisk luft når du dyrker motion i fællesskab med andre, så er roning noget for dig. Sønderborg Roklub holder åbent hus på tirsdag og på torsdag – begge dage klokken 9 – 11 og 18:30 – 20:30, hvor du har mulighed […]

Læs mere...