Kommunen har fejlet i hver anden ankede børnehandicapsag

5. april 2018 Politik

Børne- og Socialministeriet kom sidste sommer med omgørelsesprocenterne for klagesager i Ankestyrelsen for 2016 i børnehandicapsager fordelt på kommuneniveau. Dette gennem et danmarkskort, hvor landets forskellige kommuner havde forskellige farver alt efter, hvor høj omgørelsesprocenten var.

Heraf fremgik det, at Sønderborg Kommunes omgørelsesprocent i 2016 lå på 67 procent, hvoraf 39 pct. af sagerne var blevet ændret, mens 28 pct. var blevet hjemvist.

Opgørelsen var på baggrund af 18 klagesager.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det politiske udvalg har bedt om tallene for 2017 og de kommer frem på næste uges udvalgsmøde.

Fejl i hver anden sag

Tallene for 2017 er ifølge Børne- og Uddannelsesforvaltningen, at der har været 41 klagesager. Heraf har ankestyrelsen afvist den ene.

Kommunen har fået medhold i de 19 sager. Fem er blevet ændret af Ankestyrelsen og 16 sager er hjemvist.

Altså er 21 af 41 sager – hver anden sag – ikke behandlet grundigt nok.

Ved en hjemvisning bliver sagen sendt tilbage til kommunen, der skal behandle sagen og træffe afgørelse en gang til.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det kan være fordi, Ankestyrelsen mener, at der mangler yderligere oplysninger eller der er tale om alvorlige sagsbehandlingsfejl, som ikke umiddelbart kan rettes op i klagesagsbehandlingen.

Ved hjemvisning skal kommunen træffe en ny afgørelse.

“Det her vil udvalget se på med stor alvor. Det er et område, vi tager meget alvorligt”, siger det socialdemokratiske udvalgsmedlem Didde Lauritzen til SønderborgNYT.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2023 112, Sønderborg

Mindre brand i en kompostbunke

24. september 2023 112

Søndag – kort efter middag – kørte Ullerup Frivillige Brandværn til en mindre brand på Gl. Landevej i Vester Sottrup. “Her var der en, som havde smidt noget aske fra pillefyret ud i kompostbunken og så gik der ild i den”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg til SønderborgNYT. “Det er meget vigtigt, at […]

Læs mere...