Kommunen har fejlet i hver anden ankede børnehandicapsag

5. april 2018 Politik

Børne- og Socialministeriet kom sidste sommer med omgørelsesprocenterne for klagesager i Ankestyrelsen for 2016 i børnehandicapsager fordelt på kommuneniveau. Dette gennem et danmarkskort, hvor landets forskellige kommuner havde forskellige farver alt efter, hvor høj omgørelsesprocenten var.

Heraf fremgik det, at Sønderborg Kommunes omgørelsesprocent i 2016 lå på 67 procent, hvoraf 39 pct. af sagerne var blevet ændret, mens 28 pct. var blevet hjemvist.

Opgørelsen var på baggrund af 18 klagesager.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det politiske udvalg har bedt om tallene for 2017 og de kommer frem på næste uges udvalgsmøde.

Fejl i hver anden sag

Tallene for 2017 er ifølge Børne- og Uddannelsesforvaltningen, at der har været 41 klagesager. Heraf har ankestyrelsen afvist den ene.

Kommunen har fået medhold i de 19 sager. Fem er blevet ændret af Ankestyrelsen og 16 sager er hjemvist.

Altså er 21 af 41 sager – hver anden sag – ikke behandlet grundigt nok.

Ved en hjemvisning bliver sagen sendt tilbage til kommunen, der skal behandle sagen og træffe afgørelse en gang til.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det kan være fordi, Ankestyrelsen mener, at der mangler yderligere oplysninger eller der er tale om alvorlige sagsbehandlingsfejl, som ikke umiddelbart kan rettes op i klagesagsbehandlingen.

Ved hjemvisning skal kommunen træffe en ny afgørelse.

“Det her vil udvalget se på med stor alvor. Det er et område, vi tager meget alvorligt”, siger det socialdemokratiske udvalgsmedlem Didde Lauritzen til SønderborgNYT.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. august 2022 112, Sønderborg

12 bilister blitzet ved Nybøl Skole

9. august 2022 112

I denne og den kommende uge er politiet på skolestartskampagne og i den forbindelse har ATK mandag målt bilernes hastighed ved Nybøl Skole. I alt 12 bilister havde for travlt, så de får en kedelig hilsen fra os, skriver politiet på Twitter. Mandagens hurtigste bilist kørte 69km/t i en 50zone og den hastighed udløser dagens […]

Læs mere...