Kommunen har fejlet i hver anden ankede børnehandicapsag

5. april 2018 Politik

Børne- og Socialministeriet kom sidste sommer med omgørelsesprocenterne for klagesager i Ankestyrelsen for 2016 i børnehandicapsager fordelt på kommuneniveau. Dette gennem et danmarkskort, hvor landets forskellige kommuner havde forskellige farver alt efter, hvor høj omgørelsesprocenten var.

Heraf fremgik det, at Sønderborg Kommunes omgørelsesprocent i 2016 lå på 67 procent, hvoraf 39 pct. af sagerne var blevet ændret, mens 28 pct. var blevet hjemvist.

Opgørelsen var på baggrund af 18 klagesager.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det politiske udvalg har bedt om tallene for 2017 og de kommer frem på næste uges udvalgsmøde.

Fejl i hver anden sag

Tallene for 2017 er ifølge Børne- og Uddannelsesforvaltningen, at der har været 41 klagesager. Heraf har ankestyrelsen afvist den ene.

Kommunen har fået medhold i de 19 sager. Fem er blevet ændret af Ankestyrelsen og 16 sager er hjemvist.

Altså er 21 af 41 sager – hver anden sag – ikke behandlet grundigt nok.

Ved en hjemvisning bliver sagen sendt tilbage til kommunen, der skal behandle sagen og træffe afgørelse en gang til.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det kan være fordi, Ankestyrelsen mener, at der mangler yderligere oplysninger eller der er tale om alvorlige sagsbehandlingsfejl, som ikke umiddelbart kan rettes op i klagesagsbehandlingen.

Ved hjemvisning skal kommunen træffe en ny afgørelse.

“Det her vil udvalget se på med stor alvor. Det er et område, vi tager meget alvorligt”, siger det socialdemokratiske udvalgsmedlem Didde Lauritzen til SønderborgNYT.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 112, Sønderborg

Vand fra branden hos Omnicom forurener Ulkebøldam

29. juli 2021 112

Slukningsarbejdet af branden hos Omnicom på Stødagervej i Sønderborg gør, at en del af vandet fra brandslukningen er endt i Ulkebøldam. Det betyder, at Ulkebøldam er forurenet, og lige nu arbejder miljøfolk og beredskab på at minimere forureningen. Cirka halvdelen af Ulkebøldam er forurenet. Årsagen til forureningen er, at en del af vandet, der er […]

Læs mere...