Kommunen har ikke planer om at få staten til at udpege flere arealer til energiparker

19. september 2022 Politik
Pressefoto
Pressefoto

Bolig- og Planstyrelsen har givet kommunerne mulighed for at indsende forslag til udpegning af konkrete større energiparker til vedvarende energi på land men forvaltningen i Sønderborg Kommune vurderer, at der ikke er fordele ved at indmelde større arealer til staten.

Det skriver forvaltningen til Økonomiudvalget, som orienteres, når der er udvalgsmøde på onsdag.

Forvaltningen vurderer, at det vil forcere den kommunale proces at indmelde større potentielle arealer til brug for store energiparker i kommunen på nuværende tidspunkt. Forvaltningen vurderer endvidere, at det ikke vil have nogle fordele for kommunen at indsende forslag til arealer til VE-anlæg, idet det er uafklaret i hvilken grad staten engagerer sig i projekterne, og der ikke tilføres statslige penge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Endelig vurderer forvaltningen at landskabet i Sønderborg Kommune grundet skala, terræn og bonitetsforhold ikke er velegnet til større energiparker, som de er beskrevet i klimaaftalen og ministerbrev.

Sønderborg Kommune og forvaltningen har modtaget konkrete ansøgninger for flere VE-anlæg. Derudover er der planlagt kystnære vindmøller, Lillebælt Vind A/S.

Der er sat gang i en politisk proces i efteråret, hvor det drøftes hvor og i hvilket omfang kommunen skal planlægge for de ansøgte og eventuelt yderligere VE-anlæg.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...