Kommunen støtter handelslivet med 750.000 kroner

12. maj 2020 Politik

På baggrund af krisen i detailhandlen har borgmester Erik Lauritzen og formandskabet i Udvalget for Kultur, Idræt Hansen og Turisme, Stephan Kleinschmidt og Jesper Kock, holdt et møde med repræsentanter fra Gråsten Handel, Nordborg Handel og Sønderborg Handel. På mødet forklarede handelsforeningerne om deres manglende indtægter fra bl.a. kontingent og pylonreklamer og manglen på kunder og dermed indtægter. Der er også problemer med at få plads til nye varer, ligesom de manglende indtægter truer planlagte arrangementer i byerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter mødet har de deltagende byrådsmedlemmer arbejdet på at sikre et tilskud på 750.000 kr. til aktiviteter og tabt kontingent i foreningerne – fordelt med 125.000 kroner til foreningerne i Gråsten og Nordborg samt 500.000 kr. til Sønderborg Handel.

De har dels sikret opbakning fra alle Byrådets partier til at give støtten, dels sikret juridisk grundlag for lovligheden af et tilskud.

Beløbet er ud over en bevilling på 250.000 kr., som Udvalget fra Kultur, Idræt, Handle og Turisme i forvejen havde sagt ja til.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi ved, at Corona-krisen har ramt dele af erhvervslivet – herunder butikkerne – meget hårdt, fordi folk er opfordret til at blive hjemme og kun handle det nødvendigste. Samtidig er vi ikke i tvivl om, at levende handelsbyer med driftige butikker er en væsentlig del af en attraktiv kommune, og at det også handler om arbejdsplader. Jeg er derfor meget glad for, at alle partier i Byrådet har sagt ja til, at vi bidrager med en lokal hjælpepakke til handelsstandsforeningerne”, siger Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

“Vi vil gerne støtte, at vi stadig kan glæde os til blandt andet isfestival og lyserød lørdag i Nordborg, torvedage, fakkeloptog og fyrværkeri i Gråsten samt musik i gaden, markedsdage og lysfestival i Sønderborg – for bare at nævne lidt af alt det, de står bag. Vi skal ha’ detailhandlen hel igennem krisen. Med tilskuddet giver vi en vitaminindsprøjtning til byernes markedsføring og til at hjælpe med at tiltrække den handel, som de er afhængige af – både fra os, der bor her og alle de danske turister, vi håber på at se hele sommeren”, siger Stephan Kleinschmidt.

Artiklen fortsætter under annoncen

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. december 2021 Politik, REGIONALT

Tage Petersen er tilfreds med sine poster i Regionsrådet

4. december 2021 Politik

Venstres Tage Petersen er glimrende tilfreds med fordelingen af posterne i Regionsrådet, hvor han de næste fire år være med i Det Præhospitale Udvalg, som har ansvaret for ambulancedrift og akuthjælperordninger med mere. “Derudover skal jeg være medlem af Udvalget for Regional udvikling som blandt andet beskæftiger sig med uddannelse, infrastruktur, kultur og grøn omstilling”, […]

Læs mere...