Kommuneplanen for 2019 – 2031 er i høring

9. juli 2019 Politik

Hvor skal kommende boliger i Sønderborg Kommune ligge?

Hvor skal der være erhvervsbyggeri, solcelleanlæg, institutioner og offentlige anlæg?

Svarene fremgår af det forslag til Kommuneplan for 2019-2031, som Byrådet netop har besluttet at sende i høring.

Alle interesserede kan frem til den 13. september kommentere forslaget.

Det skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Sammen med kommuneplanforslaget er der lavet en miljørapport, som viser, at planforslaget ikke medfører væsentlige miljøpåvirkninger. Også miljørapporten er i høring i den nævnte periode.

Artiklen fortsætter under annoncen

”En kommuneplan lægger rammerne for udviklingen de kommende år. Derfor er den vigtig, arbejdet med den tager tid, og vi vil gerne inddrage borgerne, så vi får flest mulige aspekter med. Vi havde allerede i januar-februar en offentlig idéhøring, som gav 36 ideer og forslag. 11 af dem er indarbejdet i det forslag, som vi nu i Byrådet har besluttet at sende i offentlig høring. Det vil glæde os meget, om borgere, erhvervsliv og interesseorganisationer vil tage medansvar ved at læse kommuneplanforslaget og gerne kommentere det”, siger borgmester Erik Lauritzen i forbindelse med, at Økonomiudvalget har godkendt, at forslaget sendes i høring.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommuneplanforslaget peger for eksempel på nye arealer til boliger, erhverv, solcelleparker, institutioner og offentlige formål. Samtidig er der forslag om at fjerne nogle af de nuværende områder.

Man vil også se, at bymønstret for visse byer og landsbyer er opdateret, at der er forslag til nye retningslinjer for solenergianlæg, og Center Øst udvides til udvalgsvarer og særligt pladskrævende varer. Der er udpeget områder med risiko for oversvømmelse/erosion og der er formuleret et grundlag for at ophæve bopælspligten i nogle områder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommuneplanforslaget udpeger konkret ti steder, der foreslås ført tilbage fra by- til landzone. Nemlig i Gråsten, Sandager, Broager, Blans, Kirke Hørup, Augustenborg, Skovby, Lysabild, Havnbjerg og Nordborg.

Forvaltningen har bestræbt sig på at lave en kortfattet, læsevenlig sammenskrivning af kommuneplanen, som kan ses HER på LINKET

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk