Kommunerne: Christiansborg løber med velfærden

8. marts 2016 Politik

Skoleklasser, børnehaver og plejehjem. Der er ikke andre steder at spare, når kommunerne frem til 2019 skal betale staten 7,7 milliarder kroner i det såkaldte omprioriteringsbidrag. Artiklen fortsætter under annoncen

gif” alt=”folketing1″ width=”200″ height=”200″ />

Det mener i hvert fald en lang række borgmestre i en rundspørge foretaget af KL-bladet Momentum. Her svarer 93 pct. af de spurgte borgmestre, at den borgernære service vil blive forringet på grund af udmøntningen af omprioriteringsbidraget.

“Kommunernes opgave er at levere et serviceniveau, der står i et rimeligt forhold til skatteprocenten. Det gør de ikke. Kommunerne mener, de skal  gøre dem attraktive for tilflyttere og er dermed med til at skrue et kunstigt serviceniveau op”, siger et medlem af Venstre til SønderborgNYT.

Social- og Indenrigsministeriets opgørelser for kommunernes likviditet ved udgangen af 2015 viser da også, at kommunekasserne ligefrem bugner af penge.

En opgørelse fra CEPOS viser et effektiviserings-potentiale på 267 mio. kr. for Sønderborg Kommune og 28,8 mia. kr. for alle landets kommuner.

Dette vel at mærke for 2014.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk