Kongsvang Cleaning & Facility skal gøre rent for kommunen

21. oktober 2020 Erhverv

Privatiseringen af den kommunale rengøringsopgave på Jyllandssiden har resulteret i, at Kongsvang Cleaning & Facility fra den 1. december skal klare rengøringen på kommunale enheder på Jyllandssiden. Kongsvang Cleaning & Facility er valgt blandt fem eksterne tilbud samt et kontrolbud fra kommunens egen rengøringsenhed.

“Vi får en kontrakt, hvor vores krav til rengøringsniveauet i børnehaver, skoler m.m. fastholdes og dermed sikres den samme kvalitet, som vi har i dag. Det er et meget væsentligt parameter for os, og det er ikke blevet mindre væsentligt i forbindelse med Corona-situationen, at vi har en høj hygiejne, som der ikke må slækkes på”, siger borgmester Erik Lauritzen og tilføjer, at Sønderborg Kommune selv står for kontrollen af rengøringen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Årsagen til udbuddet af rengøringen er, at alle politiske partier i Sønderborg Byråd – som en del af budgetaftalen 2020 – besluttede, at den kommunale rengøring på Jyllandssiden skulle konkurrenceudsættes som et pilotprojekt.

“Det var et kompromis i forbindelse med budgetaftalen for 2020 at forsøge os med en konkurrenceudsættelse af rengøringen. Og en vigtig faktor i den forbindelse er, at kommunen opnår en besparelse på to millioner kroner om året”, siger Erik Lauritzen.

Skal også hjælpe ledige

Artiklen fortsætter under annoncen

Udbuddet indeholder derudover også en kontrakt på en beskæftigelsesindsats, som vinderen skal gennemføre sideløbende med rengøringsydelsen.

Det glæder borgmesteren.

“Det har været meget vigtigt for os, at vinderen bliver forpligtet på at løfte et socialt ansvar og helt konkret i beskæftigelsesprojektet sikre, at borgere, der er i målgruppen, kommer i virksomhedspraktik hos rengøringsfirmaet. Samtidig forventer vi, at firmaet kombinerer virksomhedspraktikken med tiltag, der afklarer og udvikler borgerens kompetencer, så de får eller kommer tættere på job”, siger Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rengøringsopgaven på Alssiden har også været konkurrenceudsat som et genudbud, men her drejer det sig kun om de lokationer, som allerede i dag varetages af eksterne rengøringsfirmaer. Det udbud blev vundet af leverandøren Forenede Service, der ligesom Kongsvang Cleaning & Facility også skal indgå en kontrakt om et beskæftigelsesprojekt.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 Kultur, Sønderborg

En aften fyldt med Harry Potter-filmenes magiske og vidunderlige musik

28. november 2021 Kultur

Musikken og skuespiller Chris Rankin, der havde rollen som Percy Weasley i Harry Potterfilmene, gjorde lørdagens koncert i Alsion uforglemmelig for alle de mennesker, som havde købt en billet, så de kunne nyde filmens vidunderlige musik og mindes. En fyldt koncertsal kom med på en musikalsk rejse ind i en magisk verden med venskab, eventyr, […]

Læs mere...