Konservative: Hvordan giver et flygtningecenter vækst og udvikling?

31. juli 2014 Uncategorized

Konservative Ole Stenhøj er ikke tilhænger af, at Sønderborg Kaserne omdannes til flygtningecenter. Og det er der flere grunde til.

Ole W. Stenshøj kan ikke se, hvordan et flygtningeenter vækster og udvikler Sønderborg.

Ole W. Stenshøj kan ikke se, hvordan et flygtningeenter vækster og udvikler Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Først må jeg lige sige, at et nej tak til Udlændingestyrelsen er et nej tak til mellem 20 og 50 arbejdspladser, siger Ole Stenshøj. Arbejdspladserne er der bestemt brug for, men prisen for dem kan blive for høj.

– For det første mener vi i Konservative, at flygtninge skal have hjælp. Og samtidig mener vi, at skal det være på Sønderborg Kaserne, så skal der være en helt fast kontrakt, der siger, hvornår Udlændingestyrelsen rykker ud igen. Men på mødet onsdag, kunne Udlændingestyrelsen ikke sætte en slutdato på, siger Ole Stenshøj.

Artiklen fortsætter under annoncen

Antallet af flygtninge kunne heller ikke rammes helt præcist. Men Udlændingestyrelsen skønner et sted mellem 100 og 400.

Havneprojektet

– Og så er det jo, at vi kan ende med at have et prestigehotel og et flygtningecenter liggende side om side. De to ting spiller slet ikke sammen, siger formand for Erhvervsudvalget Ole Stenshøj. Sønderborg Kommune har gennem flere år arbejdet på langsomt at realisere Frank Gehry-projektet på havnen. Og der er altså  ikke tegnet et flygtningecenter ind i planen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Byrådet har i flere år arbejdet på udvikling, vækst og flere arbejdspladser. Et flygtningecenter bidrager ikke til nogle af delene – bortset fra de 20-50 arbejdspladser.

Kommunen bestemmer ikke

Hvis Udlændingestyrelsen og Forsvarsministeriet bliver enige om at sende flygtninge ind på kasernen, så er der ingen lokale, der kan gøre noget ved det. Bygningerne ejes af Forsvaret og så er det også Forsvaret, der bestemmer, hvem der skal lejes ud til.

– Vi kan selvfølgelig ikke bestemme, hvem der skal leje kasernen, men når den fyldes med unge mennesker i krise, så kan det give problemer, siger Ole Stenshøj, som har sit daglige virke hos politiet i Sønderborg. Han fortæller, at der er én patrulje til at dække hele området fra Nordborg til Kruså.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Og der kommer ikke ekstra betjente, blot fordi der åbnes et flygtningecenter, siger han.

Brugerne i et flygtningecenter kan selvfølgelig komme og gå som de lyster.

– De flygtninge, der får afslag på deres opholdsansøgning, kan ende med at give store problemer, siger Ole Stenshøj.

Løsningen

Sønderborg Kommune kan sagtens sikre sig, at Udlændingestyrelsen flytter ud af kasernen på et bestemt tidspunkt.

– Det kan kommunen gøre ved at købe den. Jeg kan ikke se, vi kan få indflydelse på stedet på andre måder, siger konservative Ole Stenshøj.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Kultur, Sønderborg

WoodSculpture-kunstnerne er klar til at vise skulpturerne frem

25. juni 2022 Kultur

Fredag eftermiddag lagde kunsterne i WoodSculpture værktøjet fra sig og de alle var blevet færdige med hver sin Tour de France-inspirerede skulptur, som stadig står på Slotskajen. “Lørdag klokken 13 kommer skulpturmodtagerne og andre til en fælles afslutning og ser skulpturerne og de tidligere år har det været sådan, at modtagere straks skulle køre deres […]

Læs mere...