Kvinde- og Krisecenter åbner døren for nye frivillige krisevagter

12. januar 2016 Sønderborg Skrevet af: Ole Kæhler

På mandag er døren åben for kommende frivillige i Sønderborg Kvinde- og Krisecenter. Drømmer du om at gøre dit til, at kvinder i krise får hjælp, så kan du komme til intromøde i centret.

Ruth Malle fortæller, at 900 lokale kvinder årligt beder om hjælp i centret - altså går der 900 voldelige mænd rundt iblandt os.

Ruth Malle fortæller, at oplæringtiden sikrer, at alle frivillige føler sig klædt på til udfordringerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er ingen tilmelding. Du ringer bare på døren på Agervang 5 kort før kl. 17 og så får du kaffe eller te oveni en masse informationer om, hvad det vil sige at være krisevagt.

Du skal sætte to timer af.

“Vi vil især gerne møde kvinder, der har mulighed for at tage nattevagter”, siger Ruth Malle. Og hvad det specielle ved en nattevagt er, det hører du, når du kommer til intromøde.

Grundig oplæring

Sønderborg Kvinde- og Kriscenter er kendt som et godt sted for kvinder i krise – og det er også kendt som et rigtigt godt sted at være frivillig. En del af forklaringen på at frivillige er glade for at være med, det er, at der sker en meget grundig oplæring i de ting, som en frivillig skal kunne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kvinde- og Krisecenter er det center i landet, der forholdsvis hjælper flest kvinder og også har flest frivillige.kkc

“Og så har den frivillige jo en gruppe frivillige i huset, som hun hører til”, siger centerleder Ruth Malle tgil SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er adskillige grupper, der alle har et ansvarsområde. En gruppe har ansvaret for krisevagter på tirsdage, en for onsdage osv.

Andre tager sig børn og nogle laver helt andre ting.

Kom og lyt med

Hvis du overvejer, at du kan hjælpe andre kvinder, så kom til intro og hør om huset. Det vil give dig et indtryk af,

Fonde og donationer går deres til, at Sønderborg Kvinde- og Krisecenter byder på flotte rammer.

Artiklen fortsætter under annoncen

hvor godt styr der er på tingene.

Når introen er slut, så skal du hjem og tænke, om det er kvinder i krise, du skal være frivillig for – og hvis det er det, så skal du til endnu et møde, hvor du får endnu mere indsigt.

Først efter at have været i huset som såkaldt føl i en periode, hvor man er på krisevagt med andre frivillige og også har fået en masse viden ind mellem ørerne. bliver man frivillig i Sønderborg Kvinde- og Krisecenter.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Oplæringen slutter med en samtale, hvor hver enkelt af de nye fortæller mig om forløbet og så fortæller jeg, om hun bliver en del af holdet”, siger Ruth Malle.

Læs også HER

 

14. april 2024 112, Sønderborg

Første brand i år der skyldes brug af ukrudtsbrænder

14. april 2024 112

Lørdag aften kørte Beredskab Sønderborgs brandbiler til Kær Bygade, fordi der var brand i et skur, hvor der var brænde. “Vi fik slukket ilden og tjekket ekstra grundigt, så vi var sikre på, der ikke var glæder, som lå og ulmede”, sagde indsatsleder, Bo Olesen, til SønderborgNYT. Ejeren af brændeskuret fortalte til SønderborgNYT, at han […]

Læs mere...