Kvinde- og Krisecenter åbner døren for nye frivillige krisevagter

12. marts 2015 Sønderborg
Kvinde- og Krisecentret på Agervang 5 inviterer kommende frivillige til intromøde.

Kvinde- og Krisecentret på Agervang 5 inviterer kommende frivillige til intromøde.

Mandag den 23. marts er døren åben for kommende frivillige i Sønderborg Kvinde- og Krisecenter. Drømmer du om at gøre dit til, at kvinder i krise får hjælp, så kan du komme til intromøde i centret. Der er ingen tilmelding. Du ringer bare på døren kort før kl. 17 og så får du kaffe eller te oveni en masse informationer om, hvad det vil sige at være krisevagt. Du skal sætte to timer af.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kvinde- og Kriscenter er kendt som et godt sted for kvinder i krise – og det er også kendt som et rigtigt godt sted at være frivillig. En del af forklaringen på at frivillige er glade for at være med, det er, at der sker en meget grundig oplæring i de ting, som en frivillig skal kunne.

Sønderborg Kvinde- og Krisecenter er det center i landet, der forholdsvis hjælper flest kvinder og også har flest frivillige.kkc

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og så har den frivillige jo en gruppe frivillige i huset, som hun hører til”, siger centerleder Ruth Malle. Der er adskillige grupper, der alle har et ansvarsområde. En gruppe har ansvaret for krisevagter på tirsdage, en for onsdage osv.  Andre tager sig børn og nogle laver helt andre ting.

Hvis du overvejer, at du kan hjælpe andre kvinder, så kom til intro og hør om huset. Det vil give dig et indtryk af, hvor godt styr der er på tingene.

Når introen er slut, så skal du hjem og tænke, om det er kvinder i krise, du skal være frivillig for – og hvis det er det, så skal du til endnu et møde, hvor du får endnu mere indsigt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Først efter at have været i huset en tid som såkaldt føl, hvor man er på krisevagt med andre frivillige og også har fået en masse viden ind mellem ørerne. bliver man frivillig i Sønderborg Kvinde- og Krisecenter.

“Oplæringen slutter med en samtale, hvor hver enkelt af de nye fortæller mig om forløbet og så fortæller jeg, om hun bliver en del af holdet”, siger Ruth Malle.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Sønderborg

LGBTQ+ satte Sønderborg på Europakortet

2. februar 2023 Kultur

LGBTQ+ Sønderborgs Pride Week er blevet optaget i Spatacus Magasin, som er et af de største magasiner for homoseksuelle. Bladet udkommer fire gange årligt i europæiske lande syd for Danmark, oplyser LGBTQ Sønderborg, der på den måde har fået Sønderborg på Europakortet. Desuden er priden også at finde på deres hjemmeside.

Læs mere...